Izvor: Blic/Ekonomija arhiva vesti 30.01.2019

O Oliveru i srpskim podelama: Bura posle najava protesta "1 od 5 miliona" u Kosovskoj Mitrovici

Blic 30.01.2019
Najava da bi u sledeću subotu protestima "1 od pet miliona" mogla da se priključi i Kosovska Mitrovica, već u provom trenutku izazvala je brojne podele u javnosti, pa čak i pretnje Marku Jakšiću, autoru bloga "Pogledi sa severa Kosova i Metohije"… »

Đorđević o novoj Uredbi: Objektivnija ocena rada službenika

Blic 30.01.2019
Novom Uredbom o vrednovanju radne uspešnosti, koju je Vlada Srbije usvojila prošle nedelje, rad državnih službenika ocenjivaće se objektivnije i lakše nego do sada, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »

Rusija: Branićemo svoje interese u Venecueli svim sredstvima

Blic 30.01.2019
Rusija će braniti svoje interese u Venecueli u okviru međunarodnog prava koristeći "sve raspoložive mehanizme", izjavio je Dmitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina. Rusija je prethodnih godina održavala bliske veze sa… »

Epl smanjuje cene: Prodaja im pala za 15 odsto: "Kupci sve teže prihvataju skupe uređaje"

Blic 30.01.2019
Šef "Epla" Tom Kuk najavio je mogućnost smanjenja cena mobilnog telefona "ajfon" na pojedinim tržištima u pokušaju da zaustavi pad prodaje. Prihod od prodaje "ajfona", koji donosi najveći deo zarade "Epla", umanjen je za blizu 15 odsto u poslednjem… »

Novi projekti za jači energetski sistem

Blic 30.01.2019
Velike investicije u narednom periodu usmerene su u sektor energetike, tačnije više od tri milijarde evra. Mnogi projekti treba da obezebede energetsku stabilnost, a ovo su samo neki od njih. Najava izgradnje druge trase ruskog gasovoda Turski tok… »

Novi rok za autoput: Crna Gora Kinezima isplatila više od pola milijarde evra

Blic 30.01.2019
Crna Gora je kineskoj kompaniji Chine road and Bridge Corporation za izgradnju deonice autoputa Bar-Boljare do sada isplatila nešto više od pola milijarde evra. Iznos od 511 miliona evra od planiranih 809 miliona evra isplaćen je za radove na izgradnji… »

Akcize su porasle, a da li će odmah skočiti i cena goriva?

Blic 30.01.2019
Službeni glasnik objavio je usklađivanje dinarskih iznosa akciza sa rastom potrošačkih cena u prethodnoj godini, a koji će se primenjivati od 1. februara. Najavljen je rast cena cigareta, kafe i alkoholnih pića, a ono što brojne vozače interesuje… »

Stevanović pozvao beloruske privrednike da ulažu u Srbiju

Blic 30.01.2019
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović pozvao je danas u Minsku beloruske privrednike da ulažu u Srbiju, ističući da je naša zemlja uspešno sprovela reforme i da su uslovi na tržištu dobri. Na sastanku kojem je… »

"Sin je samo rekao: - a sutlijaš?" Kako su Stevanovići zamenili kancelariju porodičnim biznisom i postali vlasnici prvog…

Blic 30.01.2019
Sa čokoladom, vanilom, jagodom, ali i keksom, sojinim mlekom ili bombonama - svako do nas je nekada u životu jeo sutlijaš, ali sa ovoliko dodataka sigurno nije. Porodica Stevanović je želela da iskoči iz kolotečine i svakodnevnog rada od devet do… »