Izvor: Blic/Svet arhiva vesti 30.01.2019

Tusk odlučan: "Nema novih pregovora o sporazumu o Bregzitu"

Blic 30.01.2019
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je večeras da se o sporazumu o razlazu Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva neće ponovo pregovarati, a nakon što je premijerka Tereza Mej najavila da će pokušati da preinači dogovor o Bregzitu… »

"Ne dišite i govorite samo kad baš morate": Evo kako preživeti američko ledeno doba na minus 50

Blic 30.01.2019
U Čikagu, gradu gde živi na desetine hiljada Srba, ovih dana temperatura može da padne i 50 stepeni ispod nule. Evo šta stručnjaci savetuju ljudima kako bi preživeli ovakvu zimoću. Subjektivni osećaj hladnoće je još gori, zbog jakih vetrova po… »

Popustio Maduro? "Spreman sam da razgovaram sa opozicijom, Tramp je naredio moje ubistvo"

Blic 30.01.2019
Aktuelni predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio za rusku državnu agenciju RIA novosti da je spreman da razgovara s opozicijom. Međutim, on bi na te razgovore, kako je rekao, pristao samo uz učešće nezavisne međunarodne strane. - Spreman sam da… »

Gvaidu zabranjeno da napušta Venecuelu

Blic 30.01.2019
Vrhovni sud Venecuele zabranio je lideru opozicije Huanu Gvaidu da napušta zemlju i zamrznuo je njegove bankovne račune. Gvaidu, koji se prošle sedmice proglasio predsednikom Venecuele, podržavaju SAD i neke druge zemlje. Opozicija je zatražila od… »

"Sprečite novi Vijetnam": Maduro se obratio direktno američkom narodu i moli za pomoć

Blic 30.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obratio se danas direktno američkom narodu, tražeći od njega da spreči "Vijetnam u Latinskoj Americi". U video snimku od 45 sekundi, Maduro je rekao da se administracija američkog predsednika Donalda Trampa stoji… »

Pucnjava na korzici: Naoružani napadač (70) ubio jednu osobu, ranio šest, pa presudio sebi

Blic 30.01.2019
Najmanje jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno kada je naoružani napadač danas otvorio vatru na ulici u korzikanskom gradu Bastiji, saopštila je francuska polcija. Policija je navela da je osumnjičeni pucao i na policiju pre nego što se sakrio u… »

Tramp kritikuje obaveštajce: Nek se vrate u školu!

Blic 30.01.2019
Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je šefove obaveštajnih službi koji su prethodno pred Kongresom rekli da je malo verovatno da će Severna Koreja ukinuti svoj nuklearni arsenal i da nuklearni sporazum sa Iranom funkcioniše. "Možda bi… »

Hapšenje u ruskom parlamentu: Poslaniku i sinu istaknutog biznismena ukinut imunitet zbog naručivanja ubistva dve poznate…

Blic 30.01.2019
Ruski poslanik Rauf Arašukov, koji se sumnjiči da je ugovorio dva ubistva, uhapšen je danas u ruskom parlamentu. Istraživački komitet naveo je da je Arašukov, koji predstavlja region Karačajevo-Čerkezija na severu Kavkaza uhapšen nakon što je… »

Pet žžrtava virusa gripa u Crnoj Gori, među njima i dvogodišnji dečak

Blic 30.01.2019
Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je u utorak da je 45-godišnja pacijentkinja peta žrtva gripa ove sezone. Od gripa su… »

Skupština Crne Gore odlučila: Ipak bez kažnjavanja zbog neustajanja za himnu

Blic 30.01.2019
Skupštinski Zakonodavni odbor Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti čime su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na himnu. Naime, pomenutim zakonom su predviđene novčane kazne za nepoštovanje… »