Izvor: Cenzolovka/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

REM za četiri i po godine dobio samo četiri spora protiv nacionalnih televizija

Cenzolovka 30.01.2019
U Prekršajnom sudu kažu da zahteve za pokretanje postupaka protiv najvećih televizija REM neretko pokreće mesecima pošto otkrije njihove prekršaje, te da su zatrpani predmetima i da zato često dolazi do njihovog zastarevanja. Regulatorno telo za… »

Mediji sve više politički motivisani

Cenzolovka 30.01.2019
U poslede vreme učestale su priče o medijskoj sceni u Srbiji koja se sve više polarizuje. O stanju u medijima danas, ali i pre 2012. godine, kao i o bezbednosti novinara u Srbije razgovarali smo sa Ljiljanom Smajlović, dugogodišnjim novinarom sa… »

EU traži od internet giganata veće napore u borbi protiv lažnih vesti

Cenzolovka 30.01.2019
Evropska unija tražila je od Fejsbuka (Facebook), Gugla (Google) i Tvitera (Twitter) da više rade u borbi protiv lažnih vesti uoči predstojećih evropskih izbora. Evropska komisija je danas saopštila da su američki internet giganti ostvarili… »

Svaki napad na novinare počinje rečima

Cenzolovka 30.01.2019
Predsednik Evropske federacije novinara Mogens Bliher Bjeregord u razgovoru za Novi magazin govori o tome da li se poboljšala ili pogoršala medijska situacija u Srbiji od njegove prethodne posete, o ispunjenju obećanja pojedinih srpskih političara… »

Sagovornici Danasa različito o izjavi Olivere Zekić o rijaliti programima

Cenzolovka 30.01.2019
Sagovornici Danasa različito komentarišu izjavu Olivere Zekić da su rijaliti programi ukinuti jedino u Severnoj Koreji. Foto: FoNet, Nenad Đorđević Tanja Novčić Matijević, novinarka RTV Smatram tu ocenu vrlo ciničnom i mimo svakog smislenog… »

Tvrde da je satira Timura Tmurnog uništila slušanost Skala radija

Cenzolovka 30.01.2019
Tekst "Pjesme o Leopoldu", tvrdi vlasnik i direktor Skale, Slavko Mandić „kompletna je neistina i laž“ i obiluje uvredama na njegov račun. U Osnovnom sudu u Kotoru danas su započela još dva odvojena sudska postupka protiv pjesnika i satiričara… »

Radoica Milosavljević širi posao, kupio i RTV Bačka Palanka

Cenzolovka 30.01.2019
Kruševački biznismen Radoica Milosavljević nedavno je postao vlasnik još jednog medija - Radio i televizije Bačka Palanka. Prema dokumentaciji koju je prikupilo Raskrikavanje, ovo preduzeće je ušlo u stečaj u martu prošle godine, proglasilo… »

Uhapšen novinar u Nikaragvi

Cenzolovka 30.01.2019
Nikaragvanski novinar Leo Karkamo, kritičan prema vladi predsednika Danijela Ortege, danas je uhapšen, rekao je vlasnik radija na kom Karkamo radi. Prema navodima vlasnika radija Anibala Toruna, koji se sam nalazi u egzilu u SAD, Karkamo je uhapšen u… »

“Novinarstvo je najpatriotskiji posao – braniš državu od vlasti”

Cenzolovka 30.01.2019
I vlast i opozicija bi hteli da novinari budu propagandno sredstvo politike, a zadatak novinarstva je da pozivaju političare na odgovornost i svojim radom doprinesu stvaranju uređenog društva, neki su od zaključaka konferencije “Mediji odgovorni… »

Popović- Ivković: Policija preduzima sve mere u slučaju napada na novinare

Cenzolovka 30.01.2019
Državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković izjavila je danas da policija preduzima sve neophodne mere u slučaju napada na novinare i da postoji odlučnost države da se odgovorni najstrože kazne. Ona je na konferenciji „Medijske slobode i… »