Izvor: Dnevnik/Kultura arhiva vesti 30.01.2019

U Novom Sadu preminuo književnik, esejista i likovni kritičar dr Draško Ređep (3. decembar 1935 – 29. januar 2019)

Dnevnik 30.01.2019
U Novom Sadu je u 84. godini, nakon duge i teške bolesti, preminuo dr Draško Ređep, književnik, esejista, antologičar, književni i likovni kritičar... „Mnogo smo izgubili odlaskom jednog od naših najvećih mislilaca, ali vrednosti koje je… »

Promocija Monografije o Arseniju Teodoroviću u Tekelijanumu

Dnevnik 30.01.2019
NOVI SAD: U Istorijskom muzeju Budimpešte od početka novembra traje izložba “Saborna crkva u Tabanu. Tragom nestale srpske varoši u Budimu” koju je ovaj muzej postavio u saradnji s Galerijom Matice srpske i Muzejem Eparhije budimske iz… »

Korni grupa održaće povratnički koncert u Sava centru

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Legendarna Korni grupa održaće povratnički koncert 31. januara (20:30 sati) u beogradskom Sava centru, gde će im se na pozornici pridružiti i nekoliko gostiju u izvođenju brojnih hitova, generacijskih himni i nezaboravnih kompozicija… »

Poslušajte Metalikin „Nothing Else Matters“ u sjajnoj etno verziji

Dnevnik 30.01.2019
Tulia, grupa devojaka iz Poljske, pažnju javnosti skrenula je etno obradom pesme “Enjoy the Silence” grupe Dipeš Mod. Sada su Poljakinje odlučile da “prepakuju” drugi, kultni hit, piše CDM. Reč je o pesmi “Nothing else matters” koju je… »

“Hirurške” kontrakcije u novosadskoj pivnici Gusan

Dnevnik 30.01.2019
NOVI SAD: Performans “Poetsko-muzička kontrakcija” Duška Domanovića i Vladimira Bajića, uz muziku benda “Hirurgija”, biće premijerno izveden večeras u 20 sati, u novosadskoj pivnici “Gusan”. Reč je o jednom od retkih, ako ne i o… »

Rolingstonsi uskoro objavljuju novi studijski materijal

Dnevnik 30.01.2019
Sledeći album Rolingstonsa biće njihov prvi originalni materijal od 2005. godine i albuma "A Bigger Bang". Kit Ričards je za američke medije govorio o narednom albumu Rolingstonsa i objasnio je zašto bend i dalje svira. Legendarni rokeri trenutno… »

Nova knjiga Milete Prodanovića u Arhipelagu

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Nova knjiga priča poznatog savremenog pisca i umetnika Milete Prodanovića “O papagajima i predatorima” objavljena je nedavno u izdanju “Arhipelaga” u prestižnoj ediciji “Zlatno runo”. Prodanovićeva knjiga predstavlja, prema oceni… »

Marija Stjuart kraljica Škotske od četvrtka u bioskopima

Dnevnik 30.01.2019
BEOGRAD: Film “Marija Stjuart kraljica Škotske”, rediteljke Džosi Rurk, od četvrtka će biti na redovnom repertoaru domaćih bioskopa, najavio je distributer “Taramaunt”. Film istražuje turbulentan život harizmatične Marije Stjuart koja je… »