Izvor: Dnevnik/Svet arhiva vesti 30.01.2019

Mas: Britanija mora brzo da objasni kakve promene predviđa

Dnevnik 30.01.2019
BERLIN: Britanija mora brzo da objasni kakve promene predviđa irskim "zaštitnim mehanizmima", aranžmanu za izbegavanje čvrste granice između članice EU Irske i Severne Irske nakon Bregzita, izjavio je danas nemački ministar spoljnih poslova Hajko… »

Čikago okovan polarnom hladnoćom

Dnevnik 30.01.2019
ČIKAGO: Rekordno niske temperature izmerena su danas u Čikagu i najhladniji je dan u poslednjih 35 godina. Osvanuo je izuzetno vedar i sunčan dan, a obistinili su se prognoze meteorologa da će se temperature spustiti na -32 stepena Celzijusa. Hladni… »

Maduro optužio Trampa: Naredio je moje ubistvo

Dnevnik 30.01.2019
KARAKAS: Predsednik Venecuele Nikolas Maduro danas je izjavio da je američki predsednik Donald Tramp naredio vladi Kolumbije i lokalnoj mafiji u toj zemlji da ga ubiju, javljaju agencije. AP prenosi da je Maduro kazao da zna za "naredbe" Donalda Trampa… »

Dodik: Smatram Kosovo unutrašnjim pitanjem Srbije

Dnevnik 30.01.2019
BRISEL: Predsedavajući Predsedništvom BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao unutrašnje pitanje Srbije. "Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda”, poručio je Dodik u Briselu… »

Naoružani napadač ubio jednu i ranio 6 osoba na Korzici

Dnevnik 30.01.2019
PARIZ: Najmanje jedna osoba je ubijena, a šest je ranjeno kada je naoružani napadač danas otvorio vatru na ulici u korzikanskom gradu Bastiji, saopštila je francuska polcija. Policija je navela da je osumnjičeni pucao i na policiju pre nego što se… »

Italija: Zaplenjeno 650 kilograma kokaina

Dnevnik 30.01.2019
RIM: U luci Livorno, na severozapadu Italije, zaplenjeno je skoro 650 kilograma kokaina, saopštila je danas policija. Droga je otkrivena pre dve nedelje u 23 velike torbe, a ulična vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je na 130 miliona evra, navela… »

U Turskoj uhapšeno 48 vojnih pilota

Dnevnik 30.01.2019
Turske vlasti su uhapsile 48 vojnih pilota za koje se sumnja da su povezani sa muslimanskim propovednikom Fetulahom Gulenom. Zvanična Ankara optužuje Gulena za organizovanje propalog puča 2016. godine. Tužilaštvo u Ankari je saopštilo da je… »

Nema kazne za neustajanje na crnogorsku himnu

Dnevnik 30.01.2019
Zakonodavni odbor Skupštine Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti. U njima su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na himnu. Naime, pomenutim zakonom su predviđene novčane kazne za nepoštovanje… »

Crna Gora: Pet žrtava virusa gripa, među njima i dete

Dnevnik 30.01.2019
PODGORICA: Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je u utorak da je 45-godišnja pacijentkinja peta žrtva gripa ove sezone.Od gripa… »

Zašto je ruski avion sleteo u Venecuelu?

Dnevnik 30.01.2019
KARAKAS: Iznenadno sletanje ogromnog ruskog putničkog aviona u Venecuelu usred krize zbog antivladinih protesta probudio je spekulacije i sumnje opozicije da administracija aktuelnog predsednika Nikolasa Madura pokušava da iznese rezerve zlata u… »