Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 30.01.2019

EU odbija nove pregovore o Bregzitu

Glas Amerike 30.01.2019
Lideri Evropske Unije odbacili su pokušaj britanske premijerke Tereze Mej da ponovo pregovara o uslovima za izlazak Britanije iz tog bloka u martu. Britanski parlament u utorak je odobrio zahtev Tereze Mej upućen EU, da se izmeni odredba o granici… »

Polarni talas zahvatio SAD, delovi zemlje hladniji od Antarktika

Glas Amerike 30.01.2019
Smrtonosni polarni talas, sa rekordno niskim temperaturama, zahvatio je u sredu američki srednji zapad, gde su zatvorene škole i biznisi, poremećen avio i železnički saobraćaj, a u 10 saveznih država obustavljena je dostava pošte. Zbog velike… »

Vučić telefonom sa Hanom i Mičelom o regionu i Kosovu

Glas Amerike 30.01.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u sredu odvojeno telefonom sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom i pomoćnikom državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom o situaciji u… »

Tramp poručio američkim obaveštajcima da se vrate u školu

Glas Amerike 30.01.2019
Predsednik Donald Tramp oštro je u sredu kritikovao šefove američkih obaveštajnih službi, koje je na Tviteru nazvao "ekstremno pasivnim i naivnim kada je reč o opasnosti od Irana". "Nisu u pravu. Možda bi obaveštajci trebalo da se vrate u školu"… »

Tramp razgovarao sa samoproklamovanim predsednikom Venecuele o stabilizaciji situacije

Glas Amerike 30.01.2019
Predsednik SAD Donald Tramp razgovarao je sa samoproklamovanim predsednikom Venecuele Huanom Guaidom i ponovio je da "snažno podržava" pokušaje da se uspostavi demokratija u toj zemlji, saopštila je Bela kuća. Portparolka Bele kuće Sara Sanders… »

Pentagon neće narediti slanje trupa u Kolumbiju

Glas Amerike 30.01.2019
VAŠINGTON — Vršilac dužnosti sekretara za odbranu Patrik Šanahan rekao je u utorak da neće narediti slanje vojnika SAD u Kolumbiju ili region u vezi sa trenutnim političkim nemirima u Venecueli. Šananan je rekao novinarima da nije razgovarao sa… »

Korišćenje autorskog dela mora biti plaćeno

Glas Amerike 30.01.2019
Neophodno je doneti propise koji bi regulisali postojeće internet okruženje u smislu autorskih prava i kojim bi se zaštitili autori, jer aktuelno stanje nije dugoročno održivo, rečeno je na konferenciji “Medijske slobode i autorska prava”, koju… »