Izvor: Južne vesti arhiva vesti 30.01.2019

Bregzit: Tereza Mej pred novim razgovorima sa EU - „bekstop" problem

Južne vesti 30.01.2019
PA Britanski poslanici podržali su amandman kojim se od Tereze Mej traži izmena njenog sporazuma o Bregzitu, pa se očekuje da bude još razgovora britanske premijerke i lidera EU. Poslanici su glasovima 317 prema 301 podržali zahtev Terezi Mej da od… »

Ekstremna hladnoća u SAD, temperatura i do -53 stepena, ima mrtvih

Južne vesti 30.01.2019
U delovima SAD će ove nedelje biti kao na Severnom polu, ili barem veoma blizu tome, upozoravaju meteorolozi. Meteorološki fenomen poznat kao „polarni vorteks" mogao bi da dovede i do temperature od -53 stepena Celzijusa. Koliko je hladno pokazuju i… »

Elektronski otpad u grafikonima: Kako svet godišnje baca 62 milijardi dolara

Južne vesti 30.01.2019
Getty Images Samo 20 odsto elektronskog otpada godišnje se reciklira Ukoliko saberemo sve stare pemetne telefone, kompjutere i kućne uređaje koje ljudi širom sveta bacaju svake godine, njihova težina bila bi kao devet Kaopsovih piramida. Vrednost… »

Doktor u SAD napade besa kod četvorogodišnjaka leči kolačima od kanabisa

Južne vesti 30.01.2019
BBC Kanabis je legalan u medicinske svrhe u 33 američke države, uključujući i Kaliforniju Doktor iz Kalifornije se bori da sačuva licencu za rad nakon što je četvorogodišnjaku prepisao kolače od kanabisa. Doktor Vilijam Idelman rekao je da bi… »

Srbi u Čikagu i ekstremna hladnoća: „Kao na Igmanu, ko ovo preživi..."

Južne vesti 30.01.2019
Getty Images Temperatura će u Čikagu dostići i do -50, upozoravaju meteorolozi Temperatura u Čikagu ide i do -33 stepena Celzijusa, a vetar nimalo ne pomaže, zbog čega je osećaj kao da je -50, pa je proglašeno vanredno stanje. Na ledenoj… »

Vranjski SNS uz salve uvreda čestitao novog predsednika PSG

Južne vesti 30.01.2019
Optuživši ga da je narkoman, lopov i ženomrzac, Gradski odbor Srpske napredne stranke u Vranju čestitao je Pokretu slobodnih građana na izboru Sergeja Trifonovića za novog predsednika ovog pokreta. U SNS tvrde da građani nemaju čime da budu… »

Otkud groblje trafika u Nišu

Južne vesti 30.01.2019
Ivan Dinić U Opštini Pantelej kažu da su uradili „sve što je u njihovoj nadležnosti" Stiven King je pisao o groblju kućnih ljubimaca, postoji i groblje slonova u Diznijevom klasiku Kralj Lavova, ali i Niš ima specifično groblje koje, iako… »

Danska na granici podiže ogradu u borbi protiv svinjskog gripa

Južne vesti 30.01.2019
AFP Ograda će biti ići skoro 70 kilometara uz granicu Danska je započela izgradnju ograde dugačke 70 kilometara duž granice sa Nemačkom sa ciljem kontrole kretanja divljih svinja. Postoje brige da bi afrički svinjski grip, koji je pronađen kod dve… »

Crna Gora: Zašto su u sukobu Đukanović i Knežević

Južne vesti 30.01.2019
Getty Images Milo Đukanović u mladosti nije imao Duška Kneževića za suparnika Optužbe za brojna kriminalna dela, zahtevi za crvenim Interpolovim poternicama, vanredne emisije i „rat" na društvenim prežama, ulaz policije u televiziju - tako… »

Podršku protestima daju i advokati sa juga

Južne vesti 30.01.2019
Da imenom i prezimenom podrže građanske proteste koji se već dva meseca održavaju širom Srbije, nakon univerzitetskih profesora, rešili su i advokati. Na spisku koji se stalno dopunjuje, trenutno je preko 250 advokata, a tek nešto više od 15 njih… »