Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Dodik o sastanku u Briselu: Vraćamo se u BiH sa zajedničkim stavom!

Kurir 30.01.2019
Predsedavajući Predsednitva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se iz Brisela članovi Predsedništva BiH vraćaju sa zajedničkim stavom da je neophodno da se završi EU Upitnik što je moguće pre i da se dođe do statusa kandidata BiH za EU. Članovi… »

Munjevita akcija policije u Sarajevu: Zaplenjeno više od 100 kg droge, uhapšene 3 osobe

Kurir 30.01.2019
SARAJEVO - Više od 100 kilograma droge skank danas je zaplenjeno u Sarajevu. U akciji pod šifrovanim nazivom "Sedlo" učestvovali su pripadnici MUP Kantona Sarajevo i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH. Droga je zaplenjena na deonici… »

Epidemija u Crnoj Gori: Dečačić (2,5) i 4 odraslih preminuli od gripa

Kurir 30.01.2019
PODGORICA - Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je u utorak da je 45-godišnja pacijentkinja peta žrtva gripa ove sezone. Od… »

Sobranje podržalo Dimitrova: Makedonski poslanici izglasali poverenje šefu diplomatije

Kurir 30.01.2019
Makedonska skupština izglasala je poverenje ministru spoljnih poslova te zemlje Nikoli Dimitrovu sa 59 glasova "za" naspram 20 glasova "protiv". Glasanje o poverenju koje je održano u utorak, zatražila je najveća opoziciona stranka VMRO-DPMNE… »

Državne institucije menjaju ime: Vlada Severne Makedonije usvojila plan primene Sporazuma iz Prespe

Kurir 30.01.2019
Vlada Makedonije usvojila je plan primene Sporazuma iz Prespe, prema kome, između ostalog, državne institucije i preduzeća treba da promene table sa imenom države na graničnim prelazima, diplomatskim predstavništivma i ulazima u institucije. Obaveze… »

Radni doručak u Briselu: Članovi Predsedništva BiH sa Johanesom Hanom, pridružio im se i Junker (video)

Kurir 30.01.2019
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović borave u poseti Briselu. U toku je radni doručak sa komesarom za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Јohanesom Hanom… »

Primao 1.000 evra mesečno: Gruevskom ukinuta poslanička plata

Kurir 30.01.2019
Makedonski parlament usvojio je danas amandman Zakona o poslanicima, prema kome će bivšem premijeru Nikoli Gruevskom (48) biti ukinuta poslanička plata. Usvojeni amandman predviđa da poslanici gube pravo na platu i druge povlastice, poput putnih… »

Bosanci idu na Mesec, ali ga ne smeju okupirati: BiH pristupila Sporazumu o svemiru, ali su tviteraši imali najbolje reakcije…

Kurir 30.01.2019
Veće ministara BiH utvrdilo je predlog osnova za pristupanje Bosne i Hercegovine Ugovoru o načelima kojima se uređuje delovanje zemalja u istraživanju i korišćenju svemira, uključujući i Mesec i druga nebeska tela. Prihvatanjem ovog ugovora Bosna… »

Došao u Nemačku da poseti majku, pa pokušao da je iskasapi: Evo ko je muškarac iz Sanskog Mosta koji je izbo majku i dve…

Kurir 30.01.2019
Tragedija je sinoć potresala Ebersberger u Nemačkoj kad je muškarac (30) iz Sanskog Mosta nožem brutalno napao majku (52) i dve sestre, da bi potom presudio sebi. U Ebersberger je, navodno, sa sestrama došao da posetiti majku, koja u ovom gradu radi… »

Protest zbog političke represije: Demonstranti traže odbacivanje optužbe protiv mladića koji je iscrtao srp i čekić na…

Kurir 30.01.2019
U Zagrebu je večeras ispred spomenika bivšem predsedniku Hrvatske Franji Tuđmanu održan protest "Protiv političke represije". Učesnici su tražili da se odbaci optužba protiv mladića Filipa Drače koji je nedavno na tom spomeniku nacrtao srp i… »