Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Šarčević: Ne smeta mi podrška profesora protestima, nema tu ozbiljnih imena

Kurir 30.01.2019
BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je povodom podrške dela akademske zajednice građanskim protestima, da je neumesno praviti spiskove na fakultetu, kao i da mu ta podrška ne smeta, jer "nema tu… »

Upozorenje meteorologa zbog naglog topljenja snega, ali stiže nešto još gore: Skok temperature za vikend donosi olujni…

Kurir 30.01.2019
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će od 1. do 3. februara na području Srbije doći do intenzivnog otopljavanja snežnog pokrivača uz jak i olujni južni i jugoistočni vetar. Od petka do nedelje usled značajnog porasta… »

Nebojša Stefanović: Neka se sruše svi ilegalni objekti

Kurir 30.01.2019
Slučaj sa bespravnim objektom na Kopaoniku brzo će biti rešen. Baš me briga za taj objekat, neka se sruše svi ilegalni objekti u Srbiji. Tražiću od nadležnog tužioca i sudije za prekršajne postupke mišljenje da li policija treba da učestvuje u… »

Gužva na granicama: Teretnjaci na Batrovcima čekaju 12 sati

Kurir 30.01.2019
BEOGRAD - U Srbiji večeras ima magle u višim predelima i sumaglice u nižim, što u velikoj meri otežava vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Po magli treba da vozite sa oborenim svetlima, koristite svetla za maglu ukoliko ih imate, jer će… »

Stefanović ljut zbog puštanja krimosa posle nedavnog masovnog hapšenja: Da se ja pitam ne bih ih pustio nikad! Apsolutno…

Kurir 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su mnogi od uhapšenih u nedavnoj policijskoj akciji pušteni na slobodu i za to okrivio pravosudne organe. Stefanović je novinarima rekao da zna da bi ljudi voleli da za dve… »

Vozačke stižu na kućnu adresu! Ministar najavio lepu novost za sve koji produžavaju svoje dozvole

Kurir 30.01.2019
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će od sredine ove godine građanima, nakon što elektronski podnesu zahtev za produženje vozačke dozvole, one biti dostavljane na kućnu adresu… »

Sneg se topi, vodostaj reka raste! Stručnjaci upozoravaju: Rizičniji mali tokovi, lokalne samouprave moraju da imaju spremne…

Kurir 30.01.2019
Dekan Šumarskog fakulteta sa Katedre za bujice i eroziju Ratko Ristić rekao je da se može očekivati povećanje vodostaja reka kada sneg koji je pao počne da se topi. Prema njegovim rečima, vodostaji prvog reda su pod kontrolom i tu ne treba… »

Šabački učitelj Dobrivoje Gajić životom čuvao dražine skije 73 godine: A evo kako one danas izgledaju (foto, video)

Kurir 30.01.2019
Šabački učitelj Dobrivoje Gajić (96) dobio je 1946. godine na čuvanje skije generala Draže Mihailovića i uspeo je da ih sačuva, iako je rizikovao život tokom vladavine komunista u Srbiji. Dobrivoje je skije dobio od Smiljka Radosavljevića… »

Udruženje sudija i tužilaca kritikuje izjavu nebojše stefanovića: Nedopustivo mešanje predstavnika izvršne vlasti u rad…

Kurir 30.01.2019
BEOGRAD, 30. januara (Tanjug) - Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) negodovalo je zbog kritika koje je danas na rad pravosudnih organa izneo ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a nakon nedavne akcije MUP-a, u kojoj je privedeno oko… »

Slučaj funkcionera i maloletnice tapka u mestu: Bivši zamenik gradonačelnika Bora se vratio u staru firmu, tužilaštvo…

Kurir 30.01.2019
Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Boru i dalje je u toku postupak protiv Branka Perića (60), bivšeg zamenika gradonačelnika Bora zbog sumnje da je počinio krivično delo polno uznemiravanje, za šta je zaprećena kazna zatvora u trajanju od tri… »