Izvor: Mondo/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

A sada - naglo topljenje snega i košava

Mondo 30.01.2019
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da će od 1. do 3. februara na području Srbije doći do intenzivnog otopljavanja snežnog pokrivača uz jak i olujni južni i jugoistočni vetar. Foto: Mondo/Stefan Stojanović Od petka do nedelje… »

Beograd: Građane na ulicama snimaće još 1.000 kamera!

Mondo 30.01.2019
Ministar Nebojša Stefanović najavio je danas da će u Beogradu, u okviru akcije "Siguran grad", usmerene ka većoj bezbednosti građana, biti postavljeno oko 1.000 video-kamera na oko 800 pozicija u narednih nekoliko godina. Foto: MONDO portal / Marko… »

Pretače se amonijak iz druge cisterne kod Jasenovika

Mondo 30.01.2019
U Jasenoviku kod Niša u toku je pretakanje amonijaka iz druge cisterne koja je oštećena prilikom iskliznuća na pruzi Niš - Svrljig. Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić Pretakanje amonijaka iz oštećene cisterne organizuje privatni operater i, kako se… »

SNS: Opozicija odgovorna za demoliranje automobila

Mondo 30.01.2019
Poslanici Srpske napredne stranke (SNS) optužili su danas lidere opozicionog Saveza za Srbiju da su odgovorni za demoliranje automobila poslanika SNS Srbislava Filipovića. Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je na konferenciji za… »

Lekari napuštenoj bebi dali ime Srećko

Mondo 30.01.2019
U selu Crljencu u opštini Malo Crniće u petak je pronađena napuštena beba, ostavljena na lokalnom putu. Beba je zbrinuta u požarevačkoj Opštoj bolnici i dobro je. Pletenu korpu na sokaku, prekrivenu snegom, spazila je meštanka Crljenca Biljana… »

"Kriminalci utiču na medije i političare, ali..."

Mondo 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je izjavio danas da je veliki broj uhapšenih u nedavnoj akciji policije, nažalost, pušten na slobodu i da su za to odgovorni pravosudni organi. Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk Stefanović je, na… »

Višekruna pušten iz pritvora

Mondo 30.01.2019
Sud u Mađarskoj pustio je na slobodu nekadašnjeg funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Đorđa Višekrunu, koji je, kako su javili mediji, bio uhapšen zbog pretnji državnom vrhu Srbije. Foto: MONDO portal / Marko Čavić Višekruna je juče… »

Skromni heroj Marinko iz sela Trbušnica

Mondo 30.01.2019
U podnožju planine Gučevo, porodica Đokić, uz pomoć konja čisti sneg na putu do kuća. Marinko sve što radi na putu, radi besplatno a nekad i danima ostane da čisti neku deonicu. U podnožju planine Gučevo nalazi se selo Trbušnica gde nanose na… »

Kako je Britanac, "Kralj čaja", pomogao Srbiji

Mondo 30.01.2019
Zanimljiva priča o ser Tomasu Liptonu, koji je tokom Prvog svetskog rata značajno pomogao napaćenu Srbiju. Sve o tome u knjizi "Mala veličanstvena Srbija". Za "Lipton" čajeve je čula većina, ali ne i za Tomasa Liptona, multimilionera koji je… »

Vladičin Han u čudu: Zmija izmilela usred zime (video)

Mondo 30.01.2019
Vladica Stanković iz hanskog Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ javio nam je vest koja je i njega iznenadila. Kaže da za 15 godina koliko se bavi gmizavcima, ne pamti da je rukama držao zmiju 29. januara. Foto… »