Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 30.01.2019

Polarna Amerika! Skoro minus 40

Mondo 30.01.2019
Najmanje 55 miliona stanovnika SAD suočava se ovih dana sa istorijskim hladnoćama i temperaturama koje će se spustiti i na minus 53 stepena. U Čikagu izmereno minus 37. Umrlo šestoro ljudi. Najmanje šest osoba umrlo je od posledica polarnog vrtloga… »

Ključa u Venecueli: Udar na Gvaida, Maduro s vojskom

Mondo 30.01.2019
Vrhovni sud Venecuele zabranio je opozicionom lideru, koji se proglasio za prelaznog predsednika, da napusti zemlju, dok Huan Gvaido poziva na nove ulične proteste. Kriza sve dublja. Maduro s vojskom obilazi kasarne. Gvaida zvao Tramp. Venecuela trenutno… »

Maduro Amerikancima: Sprečite novi Vijetnam (video)

Mondo 30.01.2019
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obratio se danas direktno američkom narodu, tražečii od njega da spreči "Vijetnam u Latinskoj Americi". Naime, Venecuela trenutno ima dva predsednika. Jedan je Nikolas Maduro, koga mnogi protivnici u svetu nazivaju… »

Specijalci upali u ruski parlament, "pao" poslanik!

Mondo 30.01.2019
Ruski poslanik osumnjičen za naručivanje dva ubistva uhapšen je danas u parlamentu pred očima iznenađenih kolega nakon što je pokušao da pobegne, ali ga je u tome sprečila predsedavajuća. Poslanik Rauf Arašukov, predstavnik republike… »

Tramp i Putin se tajno sastali u novembru?

Mondo 30.01.2019
Američki predsednik Donald Tramp sastao se tajno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a sastanku na marginama samita G20 u Buenos Ajresu u novembru prošle godine. Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci Sastanku nije prisustvovao nijedan američki… »

Američki avioni nadletali Krim

Mondo 30.01.2019
Nekoliko američkih špijunskih aviona primećeno je u blizini Krima, pokazuje portal "Plejn radar“. Foto: MONDO/Marko Tanasković Kako prenosi Sputnjik, prvi iznad voda Crnog mora je proleteo američki špijunski avion RC-135V sa brojem 64-14841. U… »

Kinezi grade čudo na dnu okeana

Mondo 30.01.2019
Britanski Dejli mejl prenosi da Kina planira da u Južnom kineskom moru izgradi podvodni kompleks za veštačku inteligenciju. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Kompleks bi se gradio na dubini od 6.000 metara, a Kina ubrzano radi na planovima za buduću… »