Izvor: Mondo/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 30.01.2019

Blokada za Facebook aplikacije na Apple uređajima

Mondo 30.01.2019
Na svim iOS uređajima blokirane su mnoge Facebook aplikacije. Zbog skandala tokom kojeg je Facebook američkim tinejdžerima plaćao do 20 dolara, kako bi im vršljao baš svuda po telefonu, koristeći se posebnim aplikacijama na iOS uređajima, Apple je… »

Otkriveno sve: Xperia XZ4 uz najjači čipset i bateriju

Mondo 30.01.2019
Novi vodeći model telefona iz Japana biće najjači na tržištu u nekoliko kategorija - ekran, baterija, čipset…. Sony će na MWC 2019 u Barseloni najaviti svoj novi “flagship“ mobilni, Xperia XZ4. Dobra stvar je što Sony ne odustaje i vidi se… »

Majstor: Obrnuo igru iz cuga - bez pauze, bez pogibije

Mondo 30.01.2019
A mi smo se “ložili“ da smo majstori Resident Evil dvojke. Bogme, nismo! Bez primljenog ugriza, praktično bez greške i ispod tri sata! Tačnije, dva sata i 56 minuta! Majstorsko brzo prelaženje Resident Evil 2 igre, koja je ne samo jeziva, nego i… »

Apple, Xiaomi i Samsung pali, Huawei razvalio

Mondo 30.01.2019
Izveštaj o isporuci telefona u poslednjem, najvažnijem tromesečju godine, pokazuje da je prodaja telefona značajno manja nego lane ukupno, kao i prodaja većine proizvođača. Samo je Huawei od “velike trojke“ zabeležio vrtoglav rast - skoro 50… »

Opcije više klase na jeftinim modelima, tu su i cene

Mondo 30.01.2019
Modeli Moto G7 samo što nisu stigli, a otkrivene su gotovo sve specifikacije i upravo i posebne opcije, koje će ove telefone razlikovati od drugih u klasi. Motorola će početkom februara u Južnoj Americi predstaviti novu liniju Moto G7 telefona. Među… »

Jaje puca! (foto)

Mondo 30.01.2019
Najpoznatije jaje na svetu, ipak nešto krije! Ljuska jajeta puca sve više, a milioni lajkova pljušte i dalje! Originalnu sliku jajeta lajkovalo je 52 miliona ljudi, a svaku sledeći makar 10. Profil juri ka više od 10 miliona pratilaca, a jaje… »

Apple snižava iPhone cene, prodaja pala za 15 odsto

Mondo 30.01.2019
U poslednjem tromesečnom izveštaju Apple nije otkrio koliko je iPhone telefona prodao, ali je prodaja bila manja za 15 odsto, nego u istom periodu prošle godine. Prvi ovogodišnji finansijski rezultati kompanije Apple su tu i kompanija se drži ranije… »

Kako da isključite opciju, koja vas prisluškuje

Mondo 30.01.2019
Dok ne stigne iOS nove verzije, sa sigurnosnom zakrpom, isključite FaceTime. Apple je onemogućio grupne FaceTime pozive svim korisnicima, koji imaju iOS 12 (iPhone, iPad i iPod) ili macOS (računari), jer ta opcija ima mogućnost da ih prisluškuje, a… »

Novi GMail stigao svima, pogledajte šta je promenjeno

Mondo 30.01.2019
Google je i Android iOS korisnicima pustio novi GMail. Google u Material Design duhu redizajnirao GMail aplikaciju za sve korisnike, a od 29. januara, kroz zvanično ažuriranje on je dostupan svima. Novi GMail je prozračniji, sa mnogo više belina i… »