Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 30.01.2019

Sergej Trifunović: "Tražili ste nove ljude, evo, tu sam"

Nedeljnik 30.01.2019
Na pitanje zašto on kao glumac ulazi u politiku, Sergej Trifunović je rekao da "ne postoji fakultet za političare" Novi predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da je njegov cilj ulaska u politiku ujedinjenje cele opozicije… »

"Za njih profesori nisu ozbiljna imena, a oni sa kupljenim diplomama jesu": Oštre reakcije na Šarčevićevu izjavu o…

Nedeljnik 30.01.2019
"Od tih 610 je pola penzionera i pola nekih mladih istraživača, počeli tek juče da rade. Nemate tu ozbiljnih imena", izjava je ministra Šarčevića koja je pokrenula brojne komentare na društvenim mrežama. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao… »

"Ledeno doba" u SAD: Strahuje se da će temeperature ići do 56 stepeni ispod nule

Nedeljnik 30.01.2019
"Srce ove hladnoće... sada nas pogađa. Mnogi rekordi će pasti", rekao je Brajan Hurleji, meteorolog i prognostičar Nacionale meteorološke službe u Merilendu. Delovi SAD pripremili su se danas za rekordno niske temeparauture koje su posledica… »

"Uđeš u kafić, ne možeš da zapališ cigaru": Da li će se i Srbija naći među ovim "nepušačkim" državama

Nedeljnik 30.01.2019
"Krajnje je vreme da se i u Srbiji uvede potpuna zabrana pušenja", rekla je dr Žofije Pustai, direktorka Svetske zdravstvene ogranizacije u Srbiji i dodala da su u Srbiji cigarete odgovorne za 15.000 smrti godišnje. Posle izjave dr Žofije Pustai… »

Zašto smo podržali proteste: Dubravka Stojanović i Radoš Ljušić otvoreno o stanju u društvu - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 30.01.2019
Profesori istorije sa Filozofskog fakulteta govore za Nedeljnik o buntu akademske zajednice i aktuelnom političkom trenutku. "Opozicija se samoukinula, a društvo nije stvorilo nove alternative. To je za mene najveći poraz. Ne Vučić, nego stanje u… »

Autokratija vlada i u SNS-u i u državi, korupcija i dalje cveta: Profesor Radoš Ljušić prvi put o tome zašto je podržao…

Nedeljnik 30.01.2019
Zbog potpisivanja podrške građanskim protestima smenjen sam na poslednjoj sednici Vlade s dužnosti predsednika Skupštine "Prosvetnog pregleda", otkriva Ljušić za novi Nedeljnik. Na spisku podrške građanskim protestima koja je potekla sa… »

Vučić je simptom, bolest je dublja: Profesorka Dubravka Stojanović o protestima i pitanju "šta posle" - Čitajte u…

Nedeljnik 30.01.2019
Igrom na klackalici postajemo područje sukoba velikih, neka evropska Sirija, kaže profesorka za Nedeljnik. Svakom političkom pokretu neophodno je vođstvo, jasan cilj i program koji odgovara na pitanje -- šta posle? Ali, po mnogo čemu, mi živimo u… »

Samo je ludaku sve jasno: Vladimir Tabašević o književnosti, spaljivanju knjiga, ljubomori - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 30.01.2019
Glupi muškarci kreću od ideje da su superiorni, zbog toga što voze bolje, ili što se laktaju za vlast i moć, kaže dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Zabluda Svetog Sebastijana" Odavno dodela NIN-ove nagrade nije toliko podelila javnost, kako… »

Jesu li Sergej i Boško kao Užice i Čačak? - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik 30.01.2019
I Trifunović i Obradović su u suštini "novi ljudi", ali već se zna kako će režimska propaganda da obeleži Osmi mart. Sad kad je Sergej i zvanično političar, postaje predvidljiv i koncept kojim će režimska propaganda obeležiti Osmi mart -… »

"Tramp je naredio da me ubiju"

Nedeljnik 30.01.2019
"Donald Tramp je izdao naredbu da me ubiju. Rekao je kolumbijskim vlastima, kolumbijskoj mafiji da me ubiju. Ako mi se nekad nešto dogodi, onda će Donald Tramp i predsednik Kolumbije biti odgovorni za sve što mi se desi“, rekao je Maduro… »