Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 30.01.2019

Mas: Sporazum o Bregzitu je jedino rešenje

Nova ekonomija 30.01.2019
Sporazum o Bregzitu koji su postigli Brisel i London predstavlja najbolje i jedino rešenje, ocenio je šef nemačke diplomatije Hajko Mas. "Naša pozicija je jasna. Sporazum o povlačenju je najbolje i jedino rešenje za uredan izlazak," izjavio je Mas u… »

Novinarka KRIK-a: Šarčević ponizio profesore i stao na stranu partije

Nova ekonomija 30.01.2019
Novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) i urednica Raskrikavanja Vesna Radojević ocenila je u Novom danu da izjava ministra prosvete Mladena Šarčevića predstavlja poniženje jednog dela univerzitetskih profesora. Ministar… »

Vozovi na relaciji Beograd - Novi Sad više neće saobraćati

Nova ekonomija 30.01.2019
Zbog radova na rekonstrukciji pruge od 1. februara na relaciji Beograd - Novi Sad vozovi više neće saobraćati. U unutrašnjem saobraćaju, vozovi će saobraćati samo na relaciji Novi Sad - Subotica i nazad, a do obustave saobraćaja doći će na… »

"Ako se bilo kome od nas nešto desi - odgovoran je Marko Đurić"

Nova ekonomija 30.01.2019
Ako se bilo kome od nas desi bilo šta loše ili bude bilo kojih provokacija, odgovoran je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, rekao je Marko Jakšić, jedan od organizatora protestne šetnje #1od5miliona, koja je po prvi put… »

Potpisan ugovor o rekonstrukciji brodske prevodnice na hidroelektrani Đerdap 1

Nova ekonomija 30.01.2019
Investicija vredna 28,5 miliona evra. Ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor sa izvršnim direktorom nemačke kompanije DSD Noel Manfredom Singerom o rekonstrukciji prevodnice na… »

Poslodavci treba da ažuriraju zanimanja svojih radnika do kraja 2019.

Nova ekonomija 30.01.2019
Zoran Đorđević. Poslodavci u Srbiji do kraja godine treba da ažuriraju zanimanja svojih radnika u skladu sa novim, jedinstvenim kodeksom šifara za unošenje i šifriranje podataka u evidencijama u oblasti u rada, izjavio je ministar za rad… »

Od juna elektronsko izdavanje i produžavanje vozačkih dozvola

Nova ekonomija 30.01.2019
Ministar unutrašnjih poslova (MUP) Nebojša Stefanović najavio je da će do juna biti omogućeno izdavanje i produžetak vozačkih dozvola elektronskim putem, te da će građanima te isprave stizati na adresu. Stefanović je novinarima rekao da će tako… »

Amerika optužila Kinu i Rusiju da kriju svoj nuklearni program

Nova ekonomija 30.01.2019
Američke vlasti su optužile Kinu i Rusiju da nisu u potpunosti obelodanile svoj nuklearni program, tražeći veću transparentnost. Andrea Tompson, američka državna podsekretarka za kontrolu naoružanja i pitanja međunarodne bezbednosti, izjavila je… »

Rada Trajković: Postoje indicije da će se Radoičić predati

Nova ekonomija 30.01.2019
Reagujući na vest da je Milan Radoičić angažovao advokata Živojina Jokanovića, Rada Trajković veruje da bi, ukoliko odluči da se preda, on mogao da bude zaštićeni svedok u procesu razrešenja ubistva Olivera Ivanovića. Predsednica Evropskog… »

NBS: Većina od 11 banaka smanjila trgovcima provizije na platne kartice

Nova ekonomija 30.01.2019
Većina od 11 banaka koje se bave prihvatanjem platnih kartica na prodajnim mestima širom Srbije smanjila je provizije trgovcima. Banke su provizije, kako se navodi u saopštenju Narodne banke Srbije, smanjile u periodu od 17. do 31. decembra 2018… »