Izvor: Novi magazin/Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Dodik: Vraćamo se u BiH sa zajedničkim stavom

Novi magazin 30.01.2019
Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Briselu da se članovi Predsedništva BiH vraćaju u zemlju sa zajedničkim stavom da je potrebno što pre završiti Upitnik Evropske komisije i doći do kandidatskog… »

Crna Gora: Petoro umrlo od virusa gripa

Novi magazin 30.01.2019
Tokom prethodne sedmice u Crnoj Gori je pet osoba preminulo od virusa gripa, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Kako se navodi u izveštaju, među njima je i dvogodišnji dečak. Preminula su i dva muškarca, jedan star 82 godine, a drugi 83… »

Vlada usvojila plan za promenu imena u Severna Makedonija

Novi magazin 30.01.2019
Vlada Makedonije usvojila je plan za primenu obaveza iz Dogovora iz Prespe, kojim je predviđeno da ime države formalno bude promenjeno u Severna Makedonija sedam dana nakon što Grčka ratifikuje Protokol za pristupanje NATO. Prema tom planu, nadležna… »

Crnogorska Vlada odustala od kažnjavanja za neustajanje na himnu

Novi magazin 30.01.2019
Crnogorska Vlada odustala je, za sada, od odredbe da građani koji ne budu ustali prilikom intoniranja himne plate kaznu do 2.000 evra. Zakonodavni odbor je juče podržao predlog izmena i dopuna Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti u kome nema… »

Parlament Makedonije izglasao poverenje Dimitrovu

Novi magazin 30.01.2019
Parlament Makedonije nije prihvatio interpelaciju protiv ministra spoljnih poslova Nikole Dimitrova koju je podnela najveća opoziciona partija VMRO DPMNE. Za izglasavanje nepoverenja Dimitrovu glasalo je u utorak uveče 20 poslanika VMRO DPMNE, dok je… »

Han pozvao članove Predsedništva BiH da ubrzaju reforme

Novi magazin 30.01.2019
Evropski komesar za proširenje Johanes Han ocenio je danas na sastanku s članovima Predsedništva BiH u Briselu da su u BiH u oblasti vladavine prava "očigledni nedostaci na svim nivoima", zbog čega su građani izrazili nezadovoljstvo, između… »

U Hrvatskoj gotovo 30.000 registrovanih slučajeva gripa, 45 umrlo

Novi magazin 30.01.2019
U Hrvatskoj je do 27. januara registrovano više od 28.600 obolelih od gripa, a od te bolesti i komplikacija prema dosad prispelim podacima umrlo je 45 osoba, objavljeno je danas u Zagrebu. Hrvatski zavod za javno zdravstvo saopštio je da je starosni… »

Atlas grupa: Đukanović vratio dug Atlas banci

Novi magazin 30.01.2019
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović vratio je danas dug Atlas banci od 16,3 hiljade evra po osnovu korišćenja VIP kartice, čije troškove nije pokrivao, saopšteno je iz Atlas grupe. Đukanović je dug platio Atlas banci, a pošto je dug pokriven u… »