Izvor: PC Press arhiva vesti 30.01.2019

Seagate eksterni hard disk za PS4 konzolu

PC Press 30.01.2019
PS4 već neko vreme nudi mogućnost priključenja eksterne memorije, a Seagate je predstavio zvanično licencirani Game Drive, koji donosi 2 TB dodatnog prostora za ovu konzolu. Iako se suštinski radi o standardnom eksternom USB hard disku, on je… »

Google najavio velike promene za URL

PC Press 30.01.2019
URL (jedinstveni lokator resursa) predstavlja ono što se unosi kako bi se došlo do nekog web-sajta, te se do sadržaja na taj način dolazi od samih početaka interneta. Google sada planira da to promeni, budući da se smatra da su URL-ovi često… »

Facebook plaća tinejdžerima za potpuni pristup privatnim telefonima

PC Press 30.01.2019
Facebook je pokrenuo program u okviru kojeg prikuplja privatne podatke od plaćenih dobrovoljaca, a proces traje već tri godine. Ciljna grupa obuhvata korisnike od 13 do 25 godina, koji su u zamenu za podatke dobijali po 20 dolara mesečno, a od njih se… »

Kingdom Hearts 3 igra izdata bez kraja

PC Press 30.01.2019
Igra Kingdom Hearts 3 je nedavno izašla uz mnogo mnogo pompe, ali i uz jednu neobičnu činjenicu – kraj stiže naknadno. Reč je o igri koja spaja poznate Disney junake i Final Fantasy likove. Iako ovo zvuči nespojivo, reč o veoma popularnom… »

Samsungu odobren patent za pametnu majicu

PC Press 30.01.2019
Čini se da Samsung razvija novu pametnu majicu sa ugrađenim senzorima koji mogu da dijagnostifikuju bolesti putem pametnog telefona. Tehnologija koristi senzore koji mogu da naprave opsežna očitavanja funkcije pluća detektujući zvuke iz organa i… »

Cryptopia hakeri: Akcija vredna 16 miliona dolara

PC Press 30.01.2019
Hakeri koji su ranije već uspeli da se dočepaju kriptovaluta u vrednosti od 16 miliona dolara, ponovo su napali nakon samo 15 dana pauze. Naime, eksperti su primetili da su mnogi Cryptopia digitalni novčanici i dalje osetljivi na napade. Lista… »

“Plastična kesa” u dalekom kosmosu

PC Press 30.01.2019
Ne radi se o još jednom Mesecu, već o neobičnom veštačkom satelitu koji trenutno kruži oko Zemlje, te astronome podseća na praznu plastičnu kesu. Naime, uz pomoć Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System (ATLAS) teleskopa novi „satelit“… »

Globalni ransomeware napad mogao bi da promeni svet koji poznajemo

PC Press 30.01.2019
Prema teorijskom scenariju koji su razvili eksperti sa Cambridge univerziteta, ransomeware lanac koji bi uspeo da zarazi oko 600 hiljada kompanija širom sveta u roku od 24 sata uticao bi na sudbine milijardi korisnika. Eksperti ističu da je u ovom… »

Samsungov novi memorijski čip obezbediće 1TB prostora u mobilnim telefonima

PC Press 30.01.2019
Jedan od velikih problema kod mobilnih telefona je ograničen prostor interne memorije za aplikacije, fotografije i video snimke. To će se možda uskoro promeniti, jer bi telefoni u bliskoj budućnosti mogli da imaju 1TB interne memorije, koja će raditi… »

Intel investira 10 milijardi dolara u svoje postrojenje u Izraelu

PC Press 30.01.2019
Američki tehnološki gigant Intel objavio je da širi poslovanje u Izraelu. Iako sam Intel nije precizirao svoje planove, neki ministri Izraela su već najavili da će kompanija u svoju fabriku u Izraelu uložiti oko 10 milijardi dolara. Intel će… »