Izvor: Politika/Beograd arhiva vesti 30.01.2019

Plate beogradskih vaspitačica veće šest odsto

Politika 30.01.2019
Zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom januarske plate dobiće i dodatno povećanje od šest odsto, najavio je danas beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, prenosi Tanjug. „Sa drugim delom januarske… »

Od dečjih pesama do Baha i „Pepersa”

Politika 30.01.2019
Raspevani mališani, učenici „Muzičke radionice”, uveli su sve posetioce Ustanove kulture „Parobrod” u čarobni svet muzike. Deca su izvela pesmu o notama koje pokušavaju da pređu reku i njihovim nastupom je počeo koncert Muzičkog centra… »

Neizvesna sudbina Topovskih šupa

Politika 30.01.2019
U Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograda tvrde da još nemaju jasan stav jevrejske zajednice u vezi sa gradnjom šoping mola na lokaciji nekadašnjeg logora iz Drugog svetskog rata. Kakva će biti sudbina sačuvanih objekata logora Topovske šupe… »

Dela Sen-Sansa i Franka

Politika 30.01.2019
U Kolarčevoj Muzičkoj galeriji gotovo da nije bilo mesta za sve koji su želeli da prisustvuju koncertu klavirskog kvinteta. Na repertoaru su bila dela Kamija Sen-Sansa i Sezara Franka. Talentovani umetnici, dobitnici mnogobrojnih nagrada u zemlji i… »

Ubuduće različite cene dnevne parking karte

Politika 30.01.2019
Ideja je da se vozači motivišu da poštuju vremensko ograničenje parkiranja, najavljuju u „Parking servisu”. – Zahtev za poskupljenje još nije stigao pred gradonačelnika. Cena dnevne parking karte, među Beograđanima poznatija kao kazna… »

Humanitarna izložba dečijih likovnih radova

Politika 30.01.2019
Veliki, plavi i moćni Dunav koji protiče pored kuća, ispod mostova, zaobilazi rečne ade, oko koga se igraju deca samo su neka od dela koja su nacrtali mališani velikog srca. U prostorijama Centra za kulturu „Vlada Divljan” organizovana je… »