Izvor: Politika/Hronika arhiva vesti 30.01.2019

Osumnjičen za prevare – nudio zapošljavanje u taksi udruženju

Politika 30.01.2019
Pripadnici policije u Novom Sadu podneće krivičnu prijavu protiv Z. J. (1981) sa područja Temerina, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio više krivičnih dela prevara, saopšteno je iz MUP-a Srbije. On se tereti da je prevario više građana… »

Uhapšen zbog posedovanja amfetamina i tri pištolja

Politika 30.01.2019
Pripadnici policije u Pančevu, u dve odvojene akcije, uhapsili su S.M. (1975) iz Beograda i D.M. (1990) iz Pančeva, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je… »

Bivši sudija Haškog tribunala: Karadžić i Mladić mogu biti oslobođeni

Politika 30.01.2019
SPLIT – Kristof Flug, bivši sudija haškog tribunala i Međunarodnog rezidualnog mehanizma optužio je sudiju Žan Kloda Antonetija da za haške optuženike, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, priprema oslobađajuću ili bar presudu sa značajno… »

Đurović negira ubistvo Mileusnića

Politika 30.01.2019
Advokat osumnjičenog tvrdi da ne postoji priznanje o ubistvu iz nezadovoljstva, posle noći na društvenim mrežama, i da je njegov klijent u vreme događaja bio sa drugom. Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca, osumnjičen da je 27. januara u ranim… »

Strukovno udruženje policije kritikuje sudije i tužioce

Politika 30.01.2019
Strukovno udruženje policije reagovalo je na saopštenje Udruženja sudija i tužilaca pitanje kakvu reakciju javnosti očekuju ako puste na slobodu kriminalca kog policija privede s pištoljem bez dozvole, a istovremeno u zatvor šalju oca sedmoro dece… »

Marković: Ulemek je izmanipulisan da me okrivi

Politika 30.01.2019
Ja pred ovim sudom ne branim sebe, nemam od čega da se branim, želim da se sazna istina, rekao je u završnoj reči bivši šef RDB-a. Kompletna optužnica je neozbiljna. Moja jedina krivica je što sam bio načelnik Resora državne bezbednosti u vreme… »

Vasiljević: Sokolović rekao da ne zna ko je Arkan, rekao sam mu da pita Stanišića

Politika 30.01.2019
Na sugestiju odbrane Jovice Stanišića, bivši načelnik Uprave bezbednosti JNA je Radmila Bogdanovića označio i kao glavnog čoveka „iz senke” koji je, preko Mihalja Kertesa, vodio naoružavanje Srba u Istočnoj Slavoniji. Odbrana Jovice… »