Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 30.01.2019

Saša Janković napustio PSG na Svetog Savu

Politika 30.01.2019
Čestitam vam novo rukovodstvo i novi politički put, to nije i moj put, a moje nasleđe ne treba da vam bude smetnja na njemu, stoga se iščlanjujem iz Pokreta, stoji u pismu osnivača PSG-a. Rade Veljanovski, koji je vodio Pokret slobodnih građana u… »

Veselji: Više nisu u pitanju takse, već odnosi sa Amerikom

Politika 30.01.2019
PRIŠTINA – Kadri Veselji, predsednik kosovskog parlamenta, izjavio je da bi Prištini trebalo da budu bitniji odnosi sa SAD, a ne nametnute takse za proizvode iz Srbije i BiH. Veselji je potvrdio da su Sjedinjene Američke Države tražile suspenziju… »

Ponašanje Albanaca na KiM će se obiti njima o glavu

Politika 30.01.2019
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila kamp NCR u Altanti, čime je završila posetu SAD. ATLANTA - Premijerka Ana Brnabić rekla je da Priština, za razliku od Beograda, vodi politiku konfrontacije i insistiranja na barijerama i sukobima, i… »

Pojačani napori da se naruši jedinstvo Srba

Politika 30.01.2019
ZVEČAN – Napori mnogih spolja i mnogih iznutra da se političko i institucionalno jedinstvo Srba na KiM što je moguće više naruši su pojačani, kao i namera da se srpski narod oslabi, izjavio je sinoć u Zvečanu direktor Kancelarije za KiM Marko… »

Ukidanje taksi u interesu i Srba i Albanaca

Politika 30.01.2019
ZVEČAN - U interesu i Srba i Albanaca je da se ukinu takse koje su privremene prištinske vlasti uvele na srpsku robu, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i ocenio da one ne donose šansu za rešavanje problema koji postoje na KiM i u… »

Posetu Srbiji Pahor završio posetom beogradskoj nadbiskupiji

Politika 30.01.2019
Predsednik Slovenije Borut Pahor završio je zvaničnu posetu Srbiji polaganjem venca na spomenik Neznanom junaku na Avali i posetom beogradskoj nadbiskupiji. Slovenačka agencija STA, pozivajući se na saopštenje iz Pahorovog kabineta, prenela je da je… »