Izvor: Politika/Svet arhiva vesti 30.01.2019

Tusk: Nema novih pregovora o sporazumu o Bregzitu

Politika 30.01.2019
BRISEL – Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je sinoć da se o sporazumu o razlazu Evropske unije i Ujedinjenog Kraljevstva neće ponovo pregovarati, a nakon što je premijerka Tereza Mej najavila da će pokušati da preinači dogovor o… »

Čikago okovan polarnom hladnoćom

Politika 30.01.2019
Zatvorene sve škole od Severne Dakote do Pensilvanije, univerziteti, državne ustanove, pošte i banke, a ne radi ni većina privatnih kompanija.- Najhladniji je dan u poslednjih 35 godina. ČIKAGO - Rekordno niske temperature izmerena su danas u Čikagu… »

Maduro spreman za razgovor sa opozicijom

Politika 30.01.2019
KARAKAS – Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro poručio je da je spreman da razgovara sa opozicijom, ali uz učešće međunarodnih posrednika. „Spreman sam da sednem za pregovarački sto sa opozicijom i razgovaram zbog dobrobiti Venecuele, mira i… »

Uhapšena dva francuska novinara u Venecueli

Politika 30.01.2019
PARIZ - U Venecueli su uhapšena dva francuska novinara, koja su pokrivala politička previranja u toj zemlji, javlja Rojters pozivajući se na neimenovani diplomatski izvor. Kako navodi, francuska ambasada radi na njihovom oslobađanju. „Potvrđujemo… »

Maduro: Tramp stoji iza pokušaja državnog udara u Venecueli

Politika 30.01.2019
„SAD žele da se dočepaju ogromnih rezervi nafte u Venecueli, tvrdi predsednik Venecuele.-Maduro se pojavio sa vojskom uoči antivladinih protesta. KARAKAS - Predsednik Venecuele Nikolas Maduro obratio se danas direktno američkom narodu, tražeći od… »

U Italiji zaplenjeno 650 kilograma kokaina

Politika 30.01.2019
RIM – U luci Livorno, na severozapadu Italije, zaplenjeno je skoro 650 kilograma kokaina, saopštila je danas policija. Droga je otkrivena pre dve nedelje u 23 velike torbe, a ulična vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je na 130 miliona evra… »

Bregzit, šta sada?

Politika 30.01.2019
LONDON – Britanija će 29. marta napustiti EU, ali ni posle glasanja o amandmanima u parlamentu nije jasno kako, navodi danas Bi-Bi-Si (BBC), dok Dojče vele ocenjuje da s odlaskom Tereze Mej u Brisel na dodatne pregovore počinje igra nerava u kojoj… »

Palestinci traže posmatrače UN na Zapadnoj obali

Politika 30.01.2019
HEBRON - Palestinske vlasti su zatražile od UN da pošalju stalnu misiju u okupiranu Zapadnu obalu i istočni Jerusalim, nakon što je Izrael saopštio da suspenduje rad posmatračke misije koja je više od 20 godina bila u gradu Hebronu. Palestinski… »

Objavljen snimak lansiranja kineske rakete „ubice nosača aviona” (VIDEO)

Politika 30.01.2019
Kineski mediji objavili su prvi snimak lansiranja balističke rakete DF-26. Ova raketa, koja se lansira sa specijalnog vozila, prema raspoloživim podacima ima domet do 5.740 kilometara. Može da nosi nuklearnu i klasičnu bojevu glavu, ali ono što je… »

SAD zahvatila polarna zima

Politika 30.01.2019
Temperature padaju na 53 stepena ispod nule. Amerika će ovih dana drhtati od hladnoće, sudeći prema predviđanjima meteorologa. Najekstremniji talasi hladnoće, uzrokovani vrtlozima hladnog vazduha mogli bi spustili temperaturu na čak 53 stepena ispod… »