Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 30.01.2019

„Zaštitimo se od duvana“

RT Kragujevac 30.01.2019
U Srbiji se 31. januara obeležava Nacionalni dan bez duvanskog dima, pod sloganom „Zaštitimo se od duvana“. Aktivnosti koje se organizuju povodom ovog dana upozoravaju javnost na štetne efekte izlaganja duvanskom dimu. U Kragujevcu će sutra, u… »

Klinički centar raspisao konkurs za prijem 40 radnika

RT Kragujevac 30.01.2019
Klinički centar Kragujevac raspisao je konkurs za prijem u radni odnos ukupno 40 radnika. Oglas za prijem u radni odnos na neodređeno vreme raspisan je za majstora na održavanju lifta, radnika na obezbeđenju i vozača. Klinički centar zaposliće i 37… »

Završen projekat „Moja Srbija na znakovnom jeziku“

RT Kragujevac 30.01.2019
Udruženje gluvih i nagluvih Šumadijskog okruga uspešno je završilo projekat „Moja Srbija na znakovnom jeziku“, koji je podržalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Rezultati ovog projekta, film i katalog… »

Šumadijski prag: „Zlatne ruke“

RT Kragujevac 30.01.2019
Udruženje žena „Zlatne ruke“ iz Batočine koje okuplja žene koje izrađuju ručne radove različitim tehnikama verno čuva tradiciju. U zajedničkom prostoru koji je obezbedila lokalna samouprava okupljaju se jednom nedeljno a zahvaljujući… »

„Knjiga solidarnosti“

RT Kragujevac 30.01.2019
Prvoj kragujevačkoj gimnaziji dopremljene su knjige koje su, kroz Programsku akciju RTS-a „Knjiga solidarnosti“, prikupljene kao pomoć za zanavljanje biblioteke, koja je u katastrofalnom požaru u januaru prošle godine izgubila deo neprocenjivog… »

Fudbaleri Radničkog ubedljivi protiv Sloge

RT Kragujevac 30.01.2019
Fudbaleri Radničkog ubedljivo su pobedili danas člana Srpske lige, ekipu Sloge iz Petrovca na Mlavi, rezultatom 5:0. Bila je to treća kontrolna utakmica kragujevačkog prvoligaša tokom priprema za prolećni deo prvenstva. Narednu proveru Radnički će… »

Energetika: Dovoljno energenata do kraja sezone

RT Kragujevac 30.01.2019
Kragujevačka Energetika na zalihama ima dovoljne količine sva tri energenta do kraja grejne sezone. Do sada je, za 100 grejnih dana, potrošeno više od 45 hiljada tona uglja, 4 hiljade tona mazuta i preko 3 miliona kubnih metara gasa. Na zalihama je 12… »

Konkurs za finansiranje programa u kulturi

RT Kragujevac 30.01.2019
Gradsko veće je na sednici, koja je održana 23. januara, donelo je odluku o raspisivanju Javnog konkursa za finansiranje ili sufinansiranje programa, projekata i manifestacija u kulturi iz budžeta grada za 2019. godinu. Za te namene planirana su… »

Vaterpolisti Radničkog u subotu protiv Valjeva

RT Kragujevac 30.01.2019
Posle plasmana u drugu fazu takmičenja u regionalnoj A2 ligi, vaterpoliste Radničkog očekuje početak domaćeg prvenstva. Radnički će u subotu igrati kao gost sa ekipom Valjeva. Radnički je uspešno završio prvi deo takmičenja u regionalnoj A2… »