Izvor: RTV Novi Pazar/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Građani i ptivreda Toplani duguju preko 150 miliona dinara

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Od početka grejne sezone korisnici Gradske toplane u Novom Pazaru uredno se snabdevaju toplotnom energijom. Energenata, kažu, za sada ima dovoljno, ali naplata usluga još uvek nije na zadovoljavjućem nivou. Ukupna potraživanja ovog javnog preduzeća… »

Imunizacijom i pregledima protiv raka grlića materice

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Zavod za javno zdravlje (ZZJZ) obilježio je u Novom Pazaru Evropsku nedjelju prevencije raka grlića materice. O važnosti imunizacije i preventivnih pregleda na tribinama u novopazarskim školama govorili su stručnjaci iz Zavoda za javno zdravlje… »

Najsrećnija zemlja na svetu hitno zapošljava: Posao za 150.000

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Finska važi za najsrećniju zemlju na svetu, ali se čak i ona suočava sa starenjem stanovništva. Zbog toga je Vlada ove države pod sve većim pritiskom da stopu zaposlenosti dodatno podigne. Upravo bi jačanje tržišta rada mogla da bude glavna… »

Uredba o znanjima, veštinama i ponašanju od 4. februara

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Novom Uredbom o vrednovanju radne uspešnosti, koju je Vlada Srbije usvojila prošle nedelje, rad državnih službenika ocenjivaće se objektivnije i lakše nego do sada, kaže ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran… »

Na Batrovcima kamioni čekaju osam sati

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Teretna vozila na izlazu iz zemlje čekaju na pojedinim graničnim prelazima i po više sati, a na Batrovcima osam sati. Na Horgošu i Kelebiji kamioni čekaju po četiri sata, na Šidu dva, a na Bačkoj Palanci i Bogojevu po sat vremena, saopštio je… »

Ljajić: Cena hleba ostaje ista

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio je da nema ekonomskog opravdanja za održavanje uredbe o maksimalnoj ceni hleba. Ljajić je za RTS rekao da ne preti opasnost da dođe do skoka cene hleba. “Ova… »

Danas oblačno, ponegde mestimično kiša i sneg

RTV Novi Pazar 30.01.2019
Danas nas očekuje umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo, ponegde mestimično s kišom i susnežicom, u planinama sa snegom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS). Najviša dnevna temperatura od dva do pet… »