Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Trojka iz BiH sa Tuskom: Članstvo u NATO nije uslov za EU

RTV 30.01.2019
BRISEL - Članovi Predsedništva BiH, Dodik, Željko Komšic i Šefik Džaferović završili su danas posetu Briselu gde su se sastali sa najvišim evropskim zvaničnicima, između ostalih danas su razgovarali sa komesarom za proširenje i susedsku… »

Kod Sarajeva zaplenjeno 200 kg skanka

RTV 30.01.2019
SARAJEVO - Sarajevska policija zaplenila je 200 kilograma droge skank. Ministarstvo unutrašnjih poslova BiH potvrdilo je zaplenu, prenosi klix.ba. Prema nezvaničnim informacijama, zaplenjeno je više od 200 kilograma droge skank i to na deonici autoputa… »

Crna Gora: Pet žrtava virusa gripa, među njima i dete

RTV 30.01.2019
PODGORICA - Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno zdravlje saopštio je u utorak da je 45-godišnja pacijentkinja peta žrtva gripa ove sezone. Od… »

Crna Gora: Bez kažnjavanja za neustajanje na himnu

RTV 30.01.2019
PODGORICA - Skupštinski Zakonodavni odbor Crne Gore podržao je izmene i dopune Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti čime su izostavljene kaznene odredbe za neustajanje na himnu. Naime, pomenutim zakonom su predviđene novčane kazne za… »

Antoneti priprema oslobađanje Karadžića i Mladića?

RTV 30.01.2019
SPLIT - Kristof Flug, bivši sudija haškog tribunala i Međunarodnog rezidualnog mehanizma optužio je sudiju Žan Klod Antonetija da za haške optuženike, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, priprema oslobađajuću ili bar presudu sa značajno… »

NP "Plitvice" zapošljava 460 radnika

RTV 30.01.2019
PLITVICE - Nacionalni park "Plitvička jezera" raspisao je konkurs za zapošljavanje na određeno vreme 460 radnika, koje namerava da angažuje u toku turističke sezone, saopštila je ta ustanova. Prijem u radni odnos se odnosi na ovogodišnju… »

Đukanović preti tužbom onima što su mu "pokrili dug"

RTV 30.01.2019
PODGORICA - Advokatski tim predsednika Crne Gore Mila Đukanović priprema krivičnu prijavu i privatnu tužbu protiv odgovornih u Atlas banci, koji su, bez njegovog znanja, odobrenja i saglasnosti obavljali novčane transakcije na njegovom računu kako… »