Izvor: Sandžak press/Regioni arhiva vesti 30.01.2019

JURNJAVA PO NOVOM PAZARU – Švercovao piletinu i krem pa bježao policiji

Sandžak press 30.01.2019
Novopazarska policija uhapsila je S.M. (37) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, saopštila je danas Policijska uprava. U saopštenju se navodi da su policajci… »

U petak završne riječi na suđenju Tutincu koji je ubio oca

Sandžak press 30.01.2019
Pred Višim sudom u Novom Pazaru u petak će biti iznijete završne riječi i najvjerovatnije izrečena presuda na suđenju Damiru T. (20) iz Tutina zbog sumnje da je prije godinu dana ubio oca Sabra T. (45), saznaje radio Sto plus. On je optužen da je… »

Održana tribina: Mediji i novinarstvo u Sandžaku 1932-2019.

Sandžak press 30.01.2019
U biblioteci Fakulteta za Islamske studije Matica Bošnjačka, Stranka pravde i pomirenja i Sandžak Medija Centar u povodu 1. februara Dana novinara Sandžaka organizirali su tribinu na temu „Mediji i novinarstvo u Sandžaku 1932.-2019.” Uvodničari… »

Pazar na nogama, stiže Partizan

Sandžak press 30.01.2019
Trener rukometaša Novog Pazara Nedeljko Vučković rekao je danas da će predstojeća utakmica protiv Partizana u dvorani Pendik, kojom se nastavlja takmičenje u Superligi, biti pravi spektakl. “Meč dolazi u nezgodnom trenutku. Zbog nekih povreda… »

Moja majka, moja prava ljubav

Sandžak press 30.01.2019
Odrastao sam i otkrio da lijekovi i vitamini nisu slatkiši i sokovi. Odrastao sam i otkrio da se moj djed neće vratiti. Odrastao sam i otkrio da postoji puno strašnijih stvari od mraka. Odrastao sam i otkrio da su se iza osmijeha i smiješka moje majke… »

U ime Allaha, nemoj to raditi

Sandžak press 30.01.2019
Priča o velikom fakihu imamu Maliku i obnovi Kabe je lekcija za sve daije. Priča pokazuje kako je potrebno imati široki, sveobuhvatni pogled na stvari i pokazati osjetljivost prema ljudima, njihovim osjećanjima i njihovim motivima. Ona pokazuje… »

Životne oluje su tu da nas nauče…

Sandžak press 30.01.2019
Sjećaš li se vremena prije oluje? Mislio si da si okrenut ka Bogu ali tvoj jezik nije poznavao okus suza očaja. Tvoja sedžda je bila mehanička. A tvoja dova je bila samo izgovaranje naučenog. Mislio si da znaš šta znači oslanjanje na Boga, ali si… »

Verbalni sukob navijača Novog Pazara i Šešelja

Sandžak press 30.01.2019
Navijači KK Novi Pazar, Torcida i Ekstemi, skandirali su na posljednjoj utakmici Vojislavu Šešelju “prva mi je, prva mi je i posljednja želja, da zakoljem, da zakoljem vojvodu Šešelja”. Šešelj je navijačima odgovrio putem Tvitera. “Kakvu to… »

Džudžo postavlja pitanje – Zašto je SDA sa Čedom i Šešeljom jedina ostala u skupštinskoj sali?

Sandžak press 30.01.2019
Prenosimo tekst portala “Sandžacke novine” koji je u vlasništvu Esada Džudža u kojem pita narodnog poslanik SDA Enisa Imamovića zašto zajedno sa Vučićevom opozicijom fingira demokratiju u srpskom parlamentu”. Narodni poslanik SDA Sandžaka… »

Tomislavgrad: Turski vojnici spasili porodicu s trudnicom zaglavljenu u snijegu

Sandžak press 30.01.2019
U rutinskoj patroli od kampa u Butmiru do Livna, tim u kojem je bilo osam turskih vojnika, pripadnika snaga EUFOR-a, predvođen poručnikom Erolom Erginom, u blizini Tomislavgrada naišao je na automobil zaglavljen u snijegu. U automobilu je bila porodica… »