Izvor: Studio B/Društvo arhiva vesti 30.01.2019

Đurić: Politički profiteri i manipulanti da zaobiđu K. Mitrovicu

Studio B 30.01.2019
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić rekao je da na KiM nema mesta za podele Srba po političkoj osnovi uprkos mnogima koji to žele i pozvao Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića da „zaobiđu“ Kosovsku Mitrovicu. „Ako u drugim… »

Verovatno pronađeni jastuci sa sedišta nestalog aviona

Studio B 30.01.2019
Britanski istražitelji za avio nesreće su saopštili da su pronađena dva jastuka sa sedišta koji najverovatnije potiču iz aviona u kome se nalazio agrentinski fudbaler Emiliano Sala. To je prvi trag otkada je avion nestao iznad Lamanša 21. januara… »

Vulin: VS sve modernija zahvaljujući onome što sami proizvodimo

Studio B 30.01.2019
Napredak se vidi u svakom delu života i rada svih pripadnika naše Vojske, nastavićemo da jačamo i da se razvijamo jer Srbija zaslužuje takvu Vojsku, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas… »

Naslovne najviše o KiM i Vučiću, najnegativnije – o Vučiću

Studio B 30.01.2019
Najzastupljenija tema na naslovnicama dnevne štampe, u periodu od juna do septembra prošle godine, bila je KiM i odnosi Beograda i Prištine, a od pojedinaca, najviše tekstova na naslovnicama imao je predsednik Aleksandar Vučić, i to, ponovo… »

Vodostaj reka pod kontrolom

Studio B 30.01.2019
Intenzivne padavine nisu uticale na značajniji porast vodostaja na rekama u prestonici, ali i ostalim gradovima u Srbiji. Trenutni nivo Save i Dunava daleko je od granice redovne odbrane od poplava, kažu u vodoprivrednom preduzeću Srbija vode. U… »

Zbog radova na pruzi ukida se linija Beograd – Novi Sad

Studio B 30.01.2019
Zbog infrastrukturnih radova od 1. februara obustavlja se železnički saobraćaj na relaciji Beograd – Novi Sad, kao i nekoliko polazaka iz Beograda na međunarodnim linijama, saopštila je „Srbija voz“. Vozovi u unutrašnjem saobraćaju… »

Šarčević:Smenjeno više od 30 direktora, u planu još 10

Studio B 30.01.2019
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio da će zbog malverzacija u prijavljivanju broja zaposlenih i odeljenja u osnovnim i srednjim školama biti smenjeno prvih 10 direktora i dodao da je do sada smenjeno više od 30 direktora škola, uglavnom jer… »