Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 30.01.2019

Han članovima Predsedništva BiH: Formirajte vlast što pre

Večernje novosti 30.01.2019
Han je pozdravio kolektivni dogovor članova Predsedništva kako bi se unapredila perspektiva EU za BiH kao strateški cilj njihove zemlje. Komesar za proširenje i susedsku evropsku politiku Johanes Han poručio je, nakon susreta u Briselu s članovima… »

Zaplenjeno više od 200 kilograma droge u Sarajevu

Večernje novosti 30.01.2019
U akciji su učestvovali pripadnici MUP Kantona Sarajevo i pripadnici Obaveštajno-sigurnosne agencije BiH. Više od 200 kilograma droge skank danas je zaplenjeno u Sarajevu. U akciji su učestvovali pripadnici MUP Kantona Sarajevo i pripadnici… »

Pet žrtava virusa gripa, među njima i dete

Večernje novosti 30.01.2019
Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Pet osoba preminulo je za sedam dana u Crnoj Gori od posledica gripa, a među njima je i dvoipogodišnji dečak. Crnogorski Institut za javno… »

Gruevskom ukidaju poslaničku platu

Večernje novosti 30.01.2019
Makedonski parlament usvojio je danas amandman Zakona o poslanicima, prema kome će bivšem premijeru Nikoli Gruevskom (48) biti ukunuta poslanička plata. Makedonski parlament usvojio je danas amandman Zakona o poslanicima, prema kome će bivšem… »

Organizovani obračuni maloletnika: Tuču zbog devojčice dogovorili na Instagramu

Večernje novosti 30.01.2019
Tri maloletnika su povređena u dve odvojene tuče, koje su se od petka do ponedjeljka desile u Banjaluci i Tesliću, a vršnjačko nasilje u školama šokiralo je javnost i prijavljeno je nadležnim institucijama. Tri maloletnika su povređena u dve… »

Pljevljak skočio sa kruzera, sumnja se da je poginuo!

Večernje novosti 30.01.2019
Enis Mahić (26), iz Pljevalja, koji je radio na kruzeru Royal Caribbean, nestao je 24. januara kada je skočio sa palube u Atlantski okean. Enis Mahić (26), iz Pljevalja, koji je radio na kruzeru Royal Caribbean, nestao je 24. januara kada je skočio sa… »

Porez utajili klijenti Atlas banke; Knežević poslao "razglednicu" iz Londona

Večernje novosti 30.01.2019
Poreska uprava Crne Gore o poreskim obavezama Atlas banke. - Porez od oko 30 miliona evra utajili su klijenti Atlas banke, a nije reč o obavezama same banke, čije poslovanje u E-komercu nije bilo predmet inspekcijskog nadzora. Ovo je u sredu saopštio… »

VMRO-DPMNE poručuje vladajućoj koaliciji: Ne bacajte table na kojima piše Republika Makedonija jer će se to ime ponovo…

Večernje novosti 30.01.2019
Đorčev je istakako da što se neki više odriču imena Republike Makedonije, „mi ga sve više želimo“. Kandidat za predsednika Makedonije i poslanik iz redova opozicione VMRO-DPMNE Vlatko Đorčev je rekao poslanicima iz vladajuće garniture da ne… »

Kruzing sezona u Baru počinje tokom zime i trajaće osam meseci

Večernje novosti 30.01.2019
Ovogodišnja kruzing sezona u Baru biće rekordna po broju putničkih brodova, turista, kao i po trajanju od osam meseci. BAR - Ovogodišnja kruzing sezona u Baru biće rekordna po broju putničkih brodova, turista, kao i po trajanju od osam meseci… »

Vojni rok u CG: Neprecizni kriterijumi za rangiranje

Večernje novosti 30.01.2019
Ministarstvo odbrane Crne Gore objavilo nepotpun oglas za služenje vojnog roka. Prva prepreka za kandidate su zdravstvene, fizičke i psihološke provere. MINISTARSTVO odbrane objavilo je prošle sedmice oglas za dobrovoljno služenje vojske na kojem će… »