Izvor: Auto blog arhiva vesti 13.02.2019

BMW X3 M i BMW X4 M

Auto blog 13.02.2019
BMW je prvo u septembru prošle godine tokom DTM trkačkog vikenda na Nirburgringu prikazao i maskirane primerke sportskih SUV modela X3 M (F97) i X4 M (F98), a sada je konačno došlo vreme i za njihovo zvanično predstavljanje. Pre svega, pod haubom ova… »

Pijani Englez vozio autoputem, ali bez pneumatika!

Auto blog 13.02.2019
Britanska saobraćajna policija, u oblasti Norfolk, na svom Twitter profilu je objavila neobičan incident. Na autoputu A11 zaustavljen je automobil koji je "izgubio" pneumatik i kretao se samo na čeličnoj felni. Tačnije, na nečemu što je ostalo od… »

Najavljen novi Mini John Cooper Works GP

Auto blog 13.02.2019
Na zvaničnom Twitter profilu Minija je još krajem prošle godine potvrđeno da novi John Cooper Works GP na tržište dolazi 2020. godine. Takođe, koncept je predstavljen još 2017. godine i nagoveštava dizajn produkcijskog modela. Sada su objavljene… »

Vandal One sa motorom Honde Civic Type R

Auto blog 13.02.2019
Američki Vandal predstavlja trkački automobil Vandal One kod koga pažnju pre svega privlače dve karakteristike – njegova mala težina i motor. Što se težine tiče, zahvaljujući šasiji i panelima karoserije od ugljeničnih vlakana Vandal One ima… »

Range Rover Sport HST

Auto blog 13.02.2019
Kompanija Jaguar Land Rover je ponudu modela Range Rover Sport upravo obogatilla i mild hybrid verzijom. Automobil nosi naziv Range Rover Sport HST, u Velikoj Britaniji košta 81.250 funti, a kombinuje 3,0 litarski šestocilindrični Ingenium benzinac sa… »

Kurir Auto TV: Lada – Kako su se zabljubili Žiguli i V.Dj.

Auto blog 13.02.2019
Olako smo se „odrekli“ Lade, zarad novih skupocenih automobila. Zaboravljamo šta nam je taj auto sve učinio od sedamdesetih pa sve do kraja devdesetih godina prošlog veka. Pogotovo u vreme sankcija! V.Dj. će vas zato podsetiti na sve dobre i loše… »

Novi Volkswagenov niskobudžetni brend za Kinu bi mogao da nosi naziv Jetta

Auto blog 13.02.2019
VW grupa već godinama najavljuje lansiranje novog podbrenda jeftinih automobila za pojedina tržišta u usponu, kao što je kinesko. Kao i mnogi veliki svetski proizvođačli automobila, i Volkswagen ima zajedničku firmu sa kineskim partnerima u okviru… »

Volkswagen Touareg dobio nagradu za dizajn

Auto blog 13.02.2019
Ovogodišnja “nagrada za najbolji dizajn nemačkog automobila” dodeljena je u Frankfurtu. Nagradu je po odluci stručnog žirija dobio model VW Touareg u kategoriji putničkih vozila. Perjanica VW SUV game je dobila priznanje za “bezvremenski i… »

Automatske kočnice standard i u Srbiji

Auto blog 13.02.2019
Svi novi automobili u zemljama EU od sledeće godine moraće da budu opremljeni uređajima za automatsko usporavanje i kočenje, a Srbija bi, budući da pristupa Uniji, trebalo da prati standarde koje prihvataju zemlje članice, smatra Damir Okanović iz… »

U Americi je Mazda MX-5 30th Anniversary Edition već rasprodata

Auto blog 13.02.2019
Mazda je prošle nedelje na sajmu automobila u Čikagu obeležila 30-godišnjicu od promocije prve generacije legendarnog modela MX-5 (do sada je širom sveta prodato više od milion primeraka svih generacija zajedno), i to specijalnim izdanjem nazvanim… »