Izvor: Blic/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Ahmeti: Treba da budemo jedinstveni po pitanju taksi, ako to nismo, hajde da ih ukinemo

Blic 13.02.2019
Predstavnici privremenih prištinski institucija razišli su se danas bez jedinstvenog stava o ukidanju taksi i dogovora o platformi za nastavak dijaloga sa Beogradom, koji je predložio prištinski tim za nastavak tog procesa. Kopredsedavajući tog tima… »

Blic u Briselu: Stoltenberg odgovorio Haradinaju: Priština mora da poštuje Briselski sporazum

Blic 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stolteneberg reagovao je danas na izjavu premijera takozvane države Kosovo Ramuša Haradinaja da "nema više severa i juga" rekavši da je to jasno definisano u Briselskom sporazumu. - Imamo Briselski sporazum koji jasno… »

Brnabić: Važno je ukidanje taksi, ali se Haradinaju ne može verovati

Blic 13.02.2019
Takse Prištine na srpsku robu biće brzo ukinute, kaže premijerka Srbije Ana Brnabić, ali navodi i da kosovski premijer Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća. Ona je to rekla… »

Ružić: Protesti su deža vi, građani će opet biti iznevereni

Blic 12.02.2019
Ministar državne uprave i lokalne samouprave i član Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je večeras da postoji korelacija između protesta 1996/97 i protesta "Jedan od pet miliona" koji se trenutno održavaju u nekoliko desetina gradova u… »

Putin čestitao Vučiću dan državnosti "u: Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom"

Blic 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina. - Poštovani gospodine predsedniče, primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika… »

Opozicija: Nema nas u parlamentu, pa nema ni "besmislenih amandmana", ali ima "fantomskih poslanika"

Blic 13.02.2019
Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta u plenumu, kažu da je jasan dokaz da je cilj “besmislenih amandmana” koje podnose poslanici vlasti, kako bi onemogućili opoziciju da govori, to što danas nema takvih amandmana. Konferenciju za… »

Vučić o kampanji "Budućnost Srbije": I Putin je počeo nešto slično u Rusiji

Blic 13.02.2019
Jutros sam razgovarao sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Čepurinom, koji mi kaže da je i predsednik Rusije krenuo u nešto slično u svojoj zemlji, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o kampanji "Budućnost Srbije". - Krenuo je da… »

Završena rasprava o amandmanima, sutra glasanje

Blic 13.02.2019
Skupština Srbije završila je danas raspravu o amandmanima na set zakona iz oblasti prosvete, a o njima, kao i o izmenama i dopunama Zakona o oružju i municiji koje podrazumevaju produženje roka za zamenu starih oružanih istova izjasniće se sutra. Na… »

Ljimaj: Završen nacrt platforme za dijalog sa Beogradom

Blic 12.02.2019
Prištinski pregovarački tim je, nakon nekoliko sati rada, završio nacrt platforme za dijalog sa Beogradom, izjavio je večeras kopredsedavajući pregovaračkog tima Fatmir Ljimaj. On je rekao da će taj tekst sutra biti dostavljen na razmatranje… »

Ocena Evropskog parlamenta: "Puno priznanje Kosova i dalje je veoma daleko"

Blic 12.02.2019
Analitičko odeljenje Evropskog parlamenta ocenjuje u svom poslednjem izveštaju da je "puno priznanje Kosova i njegovo članstvo u većini međunarodnih institucija i dalje vrlo daleko, iako je preko 100 zemalja, uključujući 23 zemlje članice EU… »