Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Tači: Prijateljstvo sa SAD stalno i od suštinskog značaja za Kosovo

Danas 13.02.2019
Predsednik Kosova Hašim Tači danas je na sastanku s američkim ambasadorom na Kosovu Filipom Kosnetom rekao da je prijateljstvo sa SAD stalno i suštinskog značaja za ostvarivanje strateških ciljeva, posebno za integraciju Kosova u evroatlanske… »

Janjušević: Upućena molba SPC da odlikuje Dika Martija, vlast do sada ništa nije uradila

Danas 13.02.2019
Poslanica pokreta Dveri Marija Janjušević izjavila je danas da je taj pokret uputio molbu Sprskoj pravoslavnoj ckrvi da na Sretenje bude odlikovan Dik Marti ordenom Svetog Save prvog stepena za napore koje je kao izvestilac Saveta Evrope učinio na… »

Trstenik: Na protestu 14. februara govornici Milojko Pantić i Nenad Kulačin

Danas 13.02.2019
Peti po redu protest „1 od 5 miliona“ zakazan je za 14. februar, u 18 časova, ispred zgrade Opštine Trstenik. Kako su saopštili organizatori, na protestu će govoriti novinar Milojko Pantić i voditelj Nenad Kulačin. Učesnici proteta “1 od 5… »

Jeremić: Vlast će protiv nas koristiti sva sredstva

Danas 13.02.2019
Lideri Saveza za Srbiju krajem nedelje će raspravljati o temi rušenja protesta Predsedavajući opozicionog Saveza za Srbiju i članice Saveza Narodne stranke Vuk Jeremić ovih dana poručuje javnosti da će predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić… »

Tadić: Nisam dogovarao koaliciju sa Kneževićem

Danas 13.02.2019
Nekadašnji predsednik Srbije pobija navode odbeglog crnogorskog biznismena Predsednik Atlas grupe Duško Knežević nikada nije bio kod mene na sastanku sa Milutinom Mrkonjićem na temu formiranja koalicije sa SPS-om, navodi se u pisanoj izjavi Borisa… »

Vučić i Bećirović: Od posebne važnosti održati regionalnu bezbednost

Danas 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u Beogradu direktora Međunarodnog instituta za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) Zijada Bećirovića. Kako se navodi u saopštenju IFIMES-a, direktor instituta Bećirović je predsedniku… »

Organizatori zasad nepoznati u Novom Pazaru

Danas 12.02.2019
Najavljeni građanski protesti "1 od 5 miliona" i u Novom Pazaru Od ponedeljka Novopazarci su „zatečeni“ informacijom da će u subotu, 16. februara, u ovom gradu biti organizovani prvi protesti. Građani su pozvani da „izađu na mirne proteste… »

Ambasador Belgije: Ne želimo da se mešamo u dijalog Kosova i Srbije

Danas 12.02.2019
Ambasador Belgije Kun Adam izjavio je danas da Srbija i Kosovo treba da dođu do „zajedničkog dogovora“ i izrazio nadu da će „situacija vrlo brzo da se reši i stanje normalizuje“. „Mi podržavamo visoku predstavnicu EU Federiku Mogerini i… »

Đurović: Protesti se nezadrživo šire u celoj Srbiji

Danas 12.02.2019
Potpredsednik Izvršnog odbora Narodne stranke Lazar Đurović izjavio je danas da je proces koji protiv njega vodi tužilaštvo u Ivanjici zbog događaja na dan lokalnih izbora u Lučanima samo nastavak „farse i političkog progona“ koje aktuelna… »