Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Brnabić o finansiranju kampanje “Budućnost Srbije”: Pravi se tema od nečega što nije tema

Insajder 13.02.2019
U toku je druga nedelja kampanje “Budućnost Srbije” koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić i u kojoj se povremeno pojavljuje i premijerka, ali visoki zvaničnici i dalje javnosti ne daju informacije o tome ko finansira ovu kampanju i koliko… »

Martinović: Moja je greška što se potpisima bivših poslanika zakazala Skupština

Insajder 13.02.2019
Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je danas da je njegovom greškom prilikom zakazivanja sednice Skupštine Srbije pušten stari spisak narodnih poslanika na kojem je nekoliko ljudi koji su u međuvremenu… »

Dvoje bivših poslanika za Insajder: Nismo potpisali zahtev za sazivanje Skupštine

Insajder 13.02.2019
Među 154 poslanika koji su potpisali zahtev za sazivanje vanredne sednice Skupštine Srbije, čiji je nastavak zakazan za sutra, našla su se i imena i potpisi petoro bivših poslanika, od kojih je četvoro ostavke podnelo još 2017. godine. Vesna… »

Vansi svečano preuzeo upravljanje aerodromom, sadržaj ugovora - tajna

Insajder 13.02.2019
Nakon više od deset meseci od kada je Vlada Srbije potpisala koncesioni ugovor za Aerodorom „Nikola Tesla“, francuska kompanija Vansi večeras je preuzimanje upravljanja aerodromom obeležila svečanom ceremonijom. Istovremeno, osim o osnovnim… »

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Insajder 13.02.2019
Hrvatska policija privela je danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal. Kako se navodi, priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku… »

Deo opozicije u Skupštini Vojvodini bojkotuje sednicu

Insajder 13.02.2019
Opozicione poslaničke grupe u Skupštini Vojvodine bojkotuju današnju sednicu tog parlamenta, a u skupštinskom holu pojedini poslanici su razvili i transparent na kojem je napisano "1 od 5 miliona - poslanici Skupštine Vojvodine". Poslanička grupa… »

Vrhovni kasacioni sud posle 13 godina presudio u korist Brankice Stanković i Verana Matića

Insajder 13.02.2019
Skoro trinaest godina nakon emitovanja emisije Insajder na Televiziji B92, u kojoj je spomenut sin nekadašnjeg Okružnog tužioca u Beogradu Milovana Božovića „kao čovek veoma blizak organizovanoj kriminalnoj grupi koja tesno sarađuje s crnogorskom… »

Stoltenberg: KBS ne mogu na Sever bez saglasnosti NATO

Insajder 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je ponovio da Kosovske bezbednosne snage (KBS) ne mogu da pređu na severni deo Kosova bez saglasnosti pripadnika NATO-a na terenu, istakavši kako se radi o međunarodnoj obavezi kosovskih vlasti. "Mi imamo… »

Haradinaj spreman da na dnevni red Vlade stavi ukidanje taksi, ako to neko od ministara predloži

Insajder 13.02.2019
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj spreman je da na dnevni red sednice Vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije ako to neko od ministra predloži, izjavila je njegova savetnica Donjeta Gaši. Ova informacija usledila je nakon što su SAD… »

Priprema ubistva - novo krivično delo, ali bez jasnih naznaka šta bi to podrazumevalo

Insajder 13.02.2019
U sklopu promena Krivičnog zakonika iz policije najavljuju da će predložiti uvođenje krivičnog dela pripremanje teškog ubistva. Direktor policije Vladimir Rebić tvrdi da optužbe za to delo neće moći da budu zloupotrebljene, jer će o tome da li… »