Izvor: Jug press/Društvo arhiva vesti 13.02.2019

Kamberi: Ujedinjenje sa Kosovom ili reciprocitet sa Srbima na severu

Jug press 13.02.2019
PRIŠTINA (RTK) Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kаmberi je u emisiji “Otvoreni studio” na RTK3, izjаvio dа Kosovo u dijаlogu sа Srbijom treba dа imа dve opcije zа Preševsku dolinu, prva je ujedinjenje Preševske doline sа Kosovom, а… »

Stoltenberg: KBS ne može na sever Kosova bez saglasnosti NATO

Jug press 13.02.2019
BRISEL ( Radio Slobodna Evropa) Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je ponovio da Kosovske bezbednosne snage (KBS) ne mogu da pređu na severni deo Kosova bez saglasnosti pripadnika NATO-a na terenu, istakavši kako se radi o međunarodnoj obavezi… »

Šta je ostalo od solarne elektrane?

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC U jesen 2010. godine, Leskovac je ušao u postupak izgradnje solarne elektrane, tada prve u Srbiji. Lokacija je odredjena, sredstva obezbedjena, izvodjači odabrani. Prema planu, ona je trebalo da ima 60 panela, sa 4.166 fotonaponskih ćelija… »

Basamaci strina Lule (4)

Jug press 13.02.2019
LESKOVAC (Piše Aleksandar Stojanović) „Zdravo, Lulo.“- odgovori Momir, i pridrža se za šivaći sto, da ne padne. Staješe tako, jedno naspram drugog, u tišini, gledajući se, nezasito i neuravnoteženo. Kao da su time sve rekli. Nakon nekog… »

Priština treba da resetuje sat i agendu dijaloga sa Srbijom

Jug press 13.02.2019
PRIŠTINA (Euractiv) Lideri Kosova našli su se u ozbiljnoj političkoj krizi, i potrebno im je da resetuju sat i dnevni red pregovora sa Srbijom, ocenili su istraživači Grupe za pravne i političke studije u Prištini Ljeke Batali i Perparim Krieziju… »