Izvor: Južne vesti arhiva vesti 13.02.2019

Japan: Bračnom paru ukradeno 400 godina staro bonsai drvo

Južne vesti 13.02.2019
Getty Images Bonsai drveće može da živi stotinama godina Bračni par iz Japana uputio je lopovima, koji su iz njihove bašte blizu Tokija ukrali sedam bonsai biljaka, molbu da vode računa o njihovoj „deci" uz uputstvo za negu ovih bonsaija. „Nema… »

Rusija: Polarni medvedi zbog gladi sišli u naselja

Južne vesti 13.02.2019
PA Polarni medvedi traže hranu u naseljenom području Na severu Rusije proglašeno je vanredno stanje nakon što se više od 50 polarnih medveda pojavilo u naseljenom području na kom živi nekoliko stotina stanovnika. Vlasti ostrva Nova Zemlja kažu da… »

El Čapo - 15 jezivih stvari koje je otkrilo suđenje vođi kartela Sinaloa

Južne vesti 13.02.2019
Reuters Hoakin el Čapo Guzman proglašen je krivim po svix 10 tačaka optužnice Tokom suđenja Hoakinu Guzmanu, poznatom pod nadimkom El Čapo, na videlo su izneti šokantni detalji o životu meksičkog narko-bosa. Odluku da je El Čapo kriv po svih… »

Španija: Počelo suđenje katalonskim separatistima

Južne vesti 13.02.2019
AFP Ukoliko budu proglašeni krivim, optuženima preti kazna do 25 godina zatvora U Madridu je počelo suđenje protiv 12 osoba koje su 2017. godine organizovale propali pokušaj proglašenja nezavisnosti Katalonije. Ukoliko budu proglašeni krivim, preti… »

Restoran u Šapcu uveo novčane kazne za korišćenje mobilnih telefona

Južne vesti 13.02.2019
Ana Vasić Restoran „Divino" promoviše druženje, a ne društvene mreže Ana Vasić, vlasnica šabačkog restorana „Divino", došla je na jednu božansku ideju - da ljude vrati ljudima. Osmislila je nekoliko načina, koji će pomoći njenim gostima… »

U Pirotu grip potvrđen kod 12 pacijenata

Južne vesti 13.02.2019
U poslednje 3 nedelje u Pirotskom okrugu povećan je broj obolelih od gripa, saopštavaju iz Zavoda za javno zdravlje Pirot, a do sada je grip laboratorijski potvrđen kod 12 pacijenata. Za prethodnih mesec dana, na teritoriji Pirotskog okruga… »

Alarmantni podaci: Ubijamo prirodu i krajnje je vreme da nešto uradimo tim povodom

Južne vesti 13.02.2019
Getty Images I ovako ljudi menjaju svet Političari ne shvataju ozbiljnost ekološke krize sa kojom se Zemlja suočava. Prema istraživanju Instituta za javne politike ljudski uticaj je dostigao kritičnu tačku i preti da ugrozi društvo i svetsku… »

LOL skandal: Tajna grupa francuskih novinara maltretirala žene

Južne vesti 13.02.2019
PA LOL grupu na Fejsbuku činili su novinari i medijski radnici Više medijskih radnika u Francuskoj suspendovano je ili je dobilo otkaze zbog sumnje da su organizovali onlajn zlostavljanje preko zatvorene Fejsbuk grupe. Radi se o grupi LOL liga koja je… »

Filipini: Uhapšena direktorka novinskog sajta, Tajmova ličnost godine

Južne vesti 13.02.2019
Reuters Marija Resa nakon hapšnjenja odgovara na pitanja reportera u Manili Direktorka novinarskog sajta kritički nastrojenog prema vladi Filipina, uhapšena je u prostorijama ovog medija u Manili. Marija Resa kaže da su optužbe za „sajber klevetu"… »

Radio u Srbiji: Ljubav, „kolekcionari dobrog zvuka“ i džuboks

Južne vesti 13.02.2019
Getty Images Radio nikada nije bio u težoj situaciji nego danas Milica je nedavno išla da kupi telefon i znala je šta hoće. Da, kamera je bitna, bitni su i memorija, baterija, marka - naravno i cena - ali nisu najbitniji. „Bilo je veoma bitno da… »