Izvor: Kurir/Društvo arhiva vesti 13.02.2019

Šleperi čekaju satima: Na Horgošu 6, a na Batrovcima 3 sata

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Teretna vozila na izlazu iz zemlje na Horgošu čekaju 360, a na Batrovcima 180 minuta. Kamioni se na Bogojevu zadržavaju 120 kao i na prelazu Bačka Palanka, dok na Šidu i Kelebiji čekaju po 60 minuta, saopštio je AMSS. Pretežno vedro… »

Netanijahu potvrdio: Izrael je napao iranske ciljeve u Siriji (video)

Kurir 13.02.2019
JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu potvrdio je da je Izrael napao iranske ciljeve u Siriji u ponedeljak. On je to rekao pre nego što se ukrcao na avion na putu za Varšavu, gde će prisustvovati na konferenciji pod pokroviteljstvom… »

Štab za vanredne situacije: Naložene mere za sprečavanje poplava usled topljenja snega

Kurir 13.02.2019
Republički štab za vanredne situacije naložio je na današnjoj sednici svim subjektima koji učestvuju u sprovođenju mera odbrane od poplava da preduzmu sve neophodne preventivne i operativne mere kako bi se smanjio rizik od eventualnih poplava koje… »

Bari plaća da se biciklom ide na posao: Građani će novac dobijati po kilometru, evo koliko!

Kurir 13.02.2019
Grad Bari prvi je u Italiji koji će plaćati građanima da biciklom dolaze na posao. Gradonačelnik Barija, Antonio Dekaro, planira da "udvostruči broj bicikala u gradu ove godine" i zato će pokrenuti pilot-projekat koji će trajati četiri meseca. U… »

Malo sunca, malo oblaka: Ledeno jutro miriše na sneg! Danas do 8 stepeni

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Na severu Srbije i u Negotinskoj Krajini danas će biti pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, ujutro i pre podne još ponegde sa slabim snegom, uglavnom u planinskim predelima. Po podne i uveče postepeno… »

Nema povređenih: Požar u upravnoj zgradi rudnika Jama

Kurir 13.02.2019
Do požara je došlo u jednoj od kancelarija, a uzroci požara tek treba da se utvrde. BOR - U upravnoj zgradi rudnika bakra "Jama" kompanije Ziđin, večeras je izbio požar u kome nema povređenih. Do požara je došlo u jednoj od kancelarija, a uzroci… »

Vučić: Minimalac sa 27.000 ide na 30.000

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije najavio je da će ove godine biti još jedno povećanje minimalne cene rada i da će sa sadašnjih 27 doći do 30 hiljada dinara. On je objasnio da je to važno za one koji imaju najniža primanja kao što su radnici na… »

Prijateljski odnosi dveju zemalja: Srbi u Ljubljani obeležili Dan državnosti

Kurir 13.02.2019
U Ljubljani je sinoć održan svečani prijem povodom dana državnosti Srbije na kome su učestvovali i predstavnici Nacionalnog saveta Srba Slovenije. Vlatković je u svom obraćanju istakla značaj Dana državnosti, kada je u Srbiji pre 184 godine… »

Podrška mladim naučnicima – četvrti Konkurs „Istraži. Promeni” programa: Pokreni se za nauku u toku

Kurir 13.02.2019
Beograd, februar 2019. godine – Konkurs „Istraži. Promeni” programa POKRENI SE ZA NAUKU, kојi sprovodi Centar za razvoj liderstva, uz finasijsku podršku kompanije Filip Moris otvoren je četvrtu godinu zaredom i trajaće do 05. maja. Nakon tri… »

Sin mu izaziva histeriju u Srbiji, a sveštenik konačno otvorio dušu: Mene prozivaju što ga nisam uštrojio ili spalio na…

Kurir 13.02.2019
Sveštenik Nenad Ilić, jedan od najmodernijih glasova Srpske pravoslavne crkve, ranije pisac i reditelj, privatno otac četvoro dece, govorio je za Nedeljnik o "slučaju" sina Bogdana - jutjubera poznatog po nadimku "Baka Prase", koji je izazvao… »