Izvor: Kurir/Regioni arhiva vesti 13.02.2019

Završena borba sa snežnim smetovima: Uspostavljen saobraćaj od Brzeća ka Kopaoniku

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Saobraćaj je danas posle podne ponovo uspostavljen na prilazu Kopaoniku iz pravca Brzeća, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Posle 24 sati borbe sa snežnim smetovima na prevoju Jaram, koji su dostizali visinu od dva metra, kruševacki… »

Avganistanac koji govori 7 jezika! Napustio je zemlju zbog talibana, a sad je prvi migrant preduzetnik U Srbiji: Otvorio je…

Kurir 13.02.2019
Četrdesetogodišnji Avganistanac, koji se u Srbiji nalazi gotovo tri godine, postao je prva izbeglica preduzetnik, saopštio je danas Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC). Avganistanaca, koji govori sedam jezika, azil u Srbiji dobio je u… »

Nikad viđeno u Srbiji! Vlasnica šabačkog restorana uvela veče bez mobilnih: Zabranila telefone a ko baci pogled na ekran…

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD/ŠABAC - Ana Vasić, vlasnica jednog šabačkog restorana, došla je na jednu božanstvenu ideju - da ljude vrati ljudima. Osmislila je nekoliko načina, koji će pomoći njenim gostima da umesto virtuelnog, počnu da žive realni život. Barem… »

Zavejan put ka Kopaoniku, smetovi i po 2 metra: Potpuno obustavljen saobraćaj od Brzeća do Sunčanih vrhova! U Sjenici…

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD - Jak severni vetar stvara nanose visine preko dva metra, pa je potpuno obustavljen saobraćaj od Brzeća do turističkog centra Sunčani vrhovi. Na kopaoničkom prevoju Jaram nema više zavejanih vozila, ali već satima besni mećava. Na punktu… »

Legalizovano oko 7.500 objekata: Sada je moguće ozakoniti i one objekte koji se nalaze u priobalju reke...

Kurir 13.02.2019
LOZNICA – Na teritoriji Grada Loznice do kraja prošle godine po Zakonu o ozakonjenju je oko 3.850 objekata ozakonjeno, a sa 3.575 koji su prethodno legalizovani po starom zakonu ukupno je skoro 7.500 objekata za koja su doneta takva rešenja… »

Nemačka pomaže škole u Kraljevu: Da đacima bude toplije, sledi energetska sanacija

Kurir 13.02.2019
KRALJEVO - Memorandumom o razumevanju između grada Kraljeva i nemačke organizacije za energetsku efikasnost (GIZ) predviđen je nastavak projekta nemačko - srpske saradnje „Energetska efikasnost u javnim zgradama“, sa posebnim akcentom na škole… »

Sremica koja je imala više momaka moli boga da joj veče pred udaju ovo ne bace u dvorište: Tada puca bruka i celo selo sazna…

Kurir 13.02.2019
Svaka Sremica koja udaje ćerku, a bogami ženi i sina veče pred svadbu strepi od starog običaja koji i danas živi u sremačkim selima i varošicama - Kupinovu, Ašanji, Deču, Sremskim Mihaljevcima, Pećincima... Najviše strahuju devojke za udaju i… »

Dejan iz Knjaževca nema reumu, ali odlično predviđa kakvo će nam biti vreme: Sam pravi svoju prognozu, meteo-stanicu ima u…

Kurir 13.02.2019
BEOGRAD/KNJAŽEVAC - Dejan Ilić iz Knjaževca po zanimanju je informatičar, ali u srcu mu je meteorologija! Glas o Dejanovim vremenskim prognozama pročuo se po Srbiji, a stručnjaci kažu da se dobro uhodao i da su mu prognoze sve tačnije i tačnije… »

Jako nevreme pogodilo Novi Sad! Grad veličine zrna graška pada usred zime (Kurir TV)

Kurir 13.02.2019
Snažno nevreme pogodilo je Novi Sad u utorak, kada je padao grad i to usred zime! Nepogoda je iznenadila Novosađane budući da je februar, pa se grad veličine zrna graška nije očekivao. Kako je to izgledalo, pogledajte ovde: (Kurir.rs) Kurir Autor… »

Zamisli, mi, splićani, netaknuti smo preživeli Beograd i ne znamo kakav je Dunav u februaru: Hrvatska voditeljka brutalno…

Kurir 13.02.2019
Hrvatska radijska voditeljka Nina Slišković Goleš napisala je tekst kao odgovor splitskom gradskom poslaniku Martinu Pauku koji je, nakon napada na vaterpoliste Crvene zvezde, na Fejsbuku napisao da sad 'mogu da pričaju kakvo je more u februaru'… »