Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.02.2019

Cilj Vansi-ja: 15 miliona putnika godišnje na Aerodromu Nikola Tesla

Nova ekonomija 13.02.2019
Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma Nikola Tesla je 15 miliona putnika godišnje. To je za Večernje novosti rekao generalni direktor Vansi koncesije i predsednik koncesiona, kompanije Nikola Notbar. Francuska kompanija Vansi erports je od decembra… »

Ministarstvo predlaže da subvencioniše 60 litara goriva po hektaru

Nova ekonomija 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da je predlog ministarstva da se subvencioniše 60 litara goriva po hektaru, što će biti definitivno dogovoreno naredne nedelje. Branislav Nedimović rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da… »

NBS: Privredni rast ove godine 3,5 odsto

Nova ekonomija 13.02.2019
Narodna banka Srbije predviđa privredni rast zemlje od 3,5 odsto za ovu godinu,izjavio je danas viceguverner NBS Željko Jović. Prema njegovim rečima u narednim godinama očekuje se njegovo ubrzanje na oko 4,0 procenta. Jović je, na predstavljanju… »

Nedimović: U Srbiji nema mandarina s povećanom količinom pesticida

Nova ekonomija 13.02.2019
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da se voće i povrće koje se uvozi u Srbiju kontroliše kontinuirano. Prema Nedimovićevim rečima, na našem tržištu nema mandarina sa povećanom količinom pesticida. Komentarišući to što je iz… »

Olenik i bivši članovi Pokreta slobodnih građana formiraju novi pokret

Nova ekonomija 13.02.2019
Kandidat na nedavno održanim izborima za predsednika Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Olenik najavio je da će zajedno sa kolegama iz te organizacije, nezadovoljnih izborom Sergeja Trifunovića na predsednika PSG, formirati novi pokret čija… »

Merkator smanjio dug za skoro 100 miliona evra, ali mora još 200

Nova ekonomija 13.02.2019
Kompanija Merkator grupa smanjila je dug za 93,3 miliona evra na 779 miliona, rekao je danas Entoni Sošić, direktor Merkatora S koji posluje u sastavu Merkator Grupe. On je na predstavljanju rezultata poslovanja u Idea akademiji u Beogradu rekao da je… »

Šveđani daju zaposlenima odmor da bi pokrenuli sopstveni biznis

Nova ekonomija 13.02.2019
Šveđani imaju pravo da uzmu odmor u kompaniji u kojoj rade, da bi probali da pokrenu sopstveni posao. Prema švedskom zakonu o radu, to je samo jedno od niza prava koja imaju zaposleni. Uz to, oni imaju pravo na slobodan dan za školovanje, kao i za… »

Studenti medicine pregledaće ljude u zabačenim selima Srbije

Nova ekonomija 13.02.2019
Stanovništvo u najzabačenijim ruralnim opštinama i selima Srbije obilaziće studenti završnih godina medicine i obavljaće preventivne zdravstvene preglede građana. Ministarstvo zdravlja pružiće neophodnu podršku ovom projektu, dogovoreno je na… »

Prihod Petrohemije prošle godine bio 39,4 milijardi dinara

Nova ekonomija 13.02.2019
Nadzorni odbor HIP-Petrohemije iz Pančeva konstatovao je da je prošle godine prihod bio 39,4 milijardi dinara, a bruto profit 917 miliona dinara. Inače, privatizacija ove kompanije najavljena je za ovu godinu. "Neto rezultat je lošiji u odnosu na… »

Ljajić: Voleli bismo i da srpske kompanije kupe Agrokor

Nova ekonomija 13.02.2019
Voleli bismo da naše kompanije budu deo većeg konzorcijuma koji će kupovati Agrokor ili deo Agrokora, rekao je danas ministar trgovine Rasim Ljajić. „Ja govorim o idelanom scenariju, ali ne isključujem mogućnost da dođe do regionalnog… »