Izvor: Novi magazin/Balkan arhiva vesti 13.02.2019

Veteran osuđen zbog uzvikivanja da je Tuđman ratni zločinac

Novi magazin 13.02.2019
Ratni veteran i građanski aktivista Zoran Erceg danas je na Prekršajnom sudu u Zagrebu proglašen krivim zbog remećenja javnog reda i mira, odnosno uzvikivanja da je prvi predsednik samostalne Hrvatske Franjo Tuđman ratni zločinac. Incident se… »

Trinaest mrtvih u autobuskoj nesreći u Makedoniji

Novi magazin 13.02.2019
U autobuskoj nesreći kod Skoplja, koja se desila danas posle podne, poginulo je 13 putnika, a veći broj je povređen, izjavio je večeras ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče. On je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se… »

Uhapšen zbog prijetnju Đukanoviću na fejsbuku

Novi magazin 13.02.2019
Andrijevčanin Žarko Pajović (49) uhapšen je zbog preteće poruke koju je uputio predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, saopšteno je iz Uprave policije. Pajović je na društvenoj mreži Fejsbuk sinoć objavio fotografiju Đukanovića uz, kako je… »

Skoplje i Atina obevestili UN da je rešen spor oko imena Makedonija

Novi magazin 13.02.2019
Vlade u Skoplju i Atini obavestile su generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da je stupio na snagu Prespanski dogovor, čime je okončan dugogodišnji spor oko imena Makedonije. U ministarstvu spoljnih poslova Severne Makedonije rečeno je da je… »

Crna Gora raspisala nacionalne poternice za vođama škaljarskog klana

Novi magazin 13.02.2019
Crna Gora je raspisala nacionalne poternice za Igorom Dedovićem i Jovanom Vukotićem, koji važe za vođe škaljarskog klana, objavila je podgorička Pobjeda. Poternice su raspisane zbog sumnje da su njih dvojica sa Milićem Minjom Šakovićem u martu… »

Davor Dragičević: Pre godinu dana smo David i ja bili zajedno, danas je on pod zemljom, ja van zemlje

Novi magazin 13.02.2019
Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, objavio je danas na Fejsbuk grupi "Pravda za Davida" da su on i njegov sin pre godinu dana bili zajedno, a da je danas David "u zemlji, on van zemlje". "Pre godinu dana imali smo jedan… »

Podnet zahtev za ekshumaciju tela Davida Dragičevića, ponovo će biti sahranjen u Austriji

Novi magazin 13.02.2019
Roditelji Davida Dragičevića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, predali su danas putem advokata zvanični zahtev za ekshumaciju tela ubijenog sina. "Danas smo zvanično predali zahtev u opštini Banjaluka za ekshumaciju našeg, krvnički ubijenog… »

Priveden i četvrti napadač na Zvezdine vaterpoliste

Novi magazin 13.02.2019
Hrvatska policija privela danas i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal. Priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku. On će… »

Policijski inspektor pretio smrću Ivanu Begiću, novinaru i saradniku poslanika Draška Stanivukovića

Novi magazin 13.02.2019
Novinaru Ivanu Begiću danas u policijskoj stanici u Banjaluci upućene nedvosmislene pretnje smrću, objavio je na svom Fejsbuk profilu poslanik Partije demoratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković, čiji je Begić saradnik. Stanivuković je na svom… »

Bugarska zamrzla račune s milionima iz Venecuele

Novi magazin 13.02.2019
Bugarski zvaničnici su naveli da je zamrznuto nekoliko bankovnih računa koji su primili milione evra od venecuelanske državne naftne kompanije. Državni tužilac Sotir Cacarov je danas rekao da je novac trebalo da bude poslat dalje, na račune u… »