Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 13.02.2019

Netanjahu potvrdio udar na Siriju

Novi magazin 13.02.2019
Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je da je Izrael izveo vojni udar na sirijski deo Golanske visoravni u ponedeljak i time nastavio da odstupa od ranije izraelske politike neizjašnjavanja o aktivnostima u toj susednoj zemlji. "Mi sve vreme… »

NUNS osudio uvrede novinaru Ničiću, kao i neargumentovane optužbe

Novi magazin 13.02.2019
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas uvrede koje su upućene predsedniku Udruženja novinara Srbije (UNS) na Kosovu Budimiru Ničiću, a koje je ocenilo kao neargumentovane optužbe. NUNS je reagovao na komentar koji je objavljen… »

CHRIS: Alternativna sankcija za svakog desetog osuđenika u Srbiji

Novi magazin 13.02.2019
Od ukupnog broja osuđenih lica u Srbiji u periodu od 2015. do 2017. godine deset odsto osuđeno je alternativnom krivičnom sankcijom i merom, pri čemu je najčešće izricana alternativna sankcija kućni zatvor, pokazalo je istraživanje Mreže odbora… »

U pripremi strategija za prelazak na digitalno emitovanje radijskog programa u Srbiji

Novi magazin 13.02.2019
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije saopštilo je danas da priprema strategiju za digitalno emitovanje radijskog programa koja će definisati standard za digitalizaciju radija DAB+ kao u većini evropskih zemalja. Tim sistemom bi bilo… »

Nadežda Gaće: Od nepoverenja do neslušanja

Novi magazin 13.02.2019
Od dolaska SNS-a na vlast 2012, pa do danas, tekao je jedan čudan proces koji je uz rast popularnosti Aleksandra Vučića doveo i od usitnjavanja opozicije. Uz to je išla i oštra podela medija i sve više prostakluka u javnom prostoru. Od ovoga… »