Izvor: Novi magazin/Ekonomija arhiva vesti 13.02.2019

Vansi: Cilj je 15 miliona putnika godišnje na beogradskom aerodromu

Novi magazin 13.02.2019
Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" je 15 miliona putnika godišnje, rekao je za današnje "Večernje novosti" generalni direktor Vansi koncesije i predsednik koncesiona, kompanije Vansi erports Nikola Notbar. Francuska kompanija Vansi… »

Ljajić: Razvoj beogradskog aerodroma će povećati turistički promet u Srbiji

Novi magazin 13.02.2019
Razvoj beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" koji planira koncesionar će povećati turistički pomet u Srbiji, ocenio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić. On je novinarima kazao da će veći broj turista u Srbiji stizati… »

Nedimović: Sutra o modelu subvencija za gorivo za poljoprivrednike

Novi magazin 13.02.2019
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će sutra biti razmotren model subvencija za gorivo za poljoprivrednike i izrazio očekivanje da će one biti isplaćene krajem marta ili početkom aprila. Nedimović je… »

NBS: Inflacija ostaje niska i stabilna, u granicama cilja

Novi magazin 13.02.2019
Narodna banka Srbije (NBS) danas je objavila da će inflacija i nadalje ostati niska i stabilna, u granicama cilja od tri odsto, sa odstupanjem plus ili minus 1,5 odsto. Viceguverner NBS Željko Jović je na prezentaciji februarskog izveštaja o inflaciji… »

Novosti: Mađari ne ruše Turski tok

Novi magazin 13.02.2019
Mađarska nije podlegla pristiscima iz Amerike koji bi doveli u pitanje izgradnju Turskog toka na njihovoj, ali i na teritoriji Srbije, pišu današnje "Večernje novosti". To u razgovoru za "Novosti" tvrdi prvi čovek "Srbijagasa" Dušan Bajatović… »

Evro danas 118,16 dinara

Novi magazin 13.02.2019
Dinar je danas neznatno promenio vrednost prema evru i zvanični srednji kurs je 118,1633 dinara za jedan evro, što je najjača vrednost dinara u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). U odnosu na evro, dinar je jači za 0,2 odsto nego pre… »

VINCI Airports proslavio početak poslovanja u Srbiji

Novi magazin 13.02.2019
VINCI Airports proslavio je početak svog poslovanja u Srbiji i početak svoje 25-godišnje koncesije Aerodroma Nikola Tesla, u prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije i Nikole Notbara (Nicolas Notebaert), generalnog direktora kompanije… »

Sutra ističe rok za uplatu prve ovogodišnje rate poreza na imovinu

Novi magazin 13.02.2019
Rok za uplatu poreza na imovinu u Srbiji za prvi kvartal ove godine ističe sutra. Prva rata ovogodišnjeg poreza na imovinu plaća se u iznosu četvrtine ukupnog poreza za 2018. godinu. Obveznici tog poreza su građani, preduzetnici i preduzeća, a… »