Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 13.02.2019

Španski premijer u problemu zbog budžeta, izgledni vanredni izbori

Novi magazin 13.02.2019
Španski premijer Pedro Sančes mogao bi da bude primoran da raspiše prevremene parlamentarne izbore ako katalonske separatističke stranke danas ne podrže, kako se očekuje, predlog budžeta manjinske socijalističke vlade. Ako ne bude dogovora u… »

Pompeo upozorava da Rusija ima velike planove da dominira Evropom

Novi magazin 13.02.2019
Američki državni sekretar Majk Pompeo upozorio je danas u bazi u Bemovu Piskom na severoistoku Poljske da Rusija ima velike planove da dominira Evropom i dodao da je rat u Ukrajini Sjedinjenim Državama otvorio oči da Rusija može da proba da otvori… »

Američki general: Severna Koreja ne ograničava nuklearni program

Novi magazin 13.02.2019
Visoki zvaničnik američke vojske general Robert Abrams izjavio je da nije video nijednu aktivnost Severne Koreje na ograničenju programa nuklearnog naoružanja od junskog samita predsednika SAD Donalda Trampa i severnokorejskog lidera Kim Džong Una… »

U tajnim grobovima na zapadu Meksika pronađeno još 50 tela

Novi magazin 13.02.2019
Vlasti savezne meksičke države Kolima saopštile su da su pronašle još 50 tela u tajnim grobovima, nedelju dana pošto su objavile da su u istoj oblasti otkrile 19 tela. Tužilaštvo Kolime je juče navelo da je 69 tela pronađeno u 49 tajnih grobova… »

Edi Rama naljutio Angelu Merkel zbog podrške promeni granica Kosova

Novi magazin 13.02.2019
Albanski premijer Edi Rama, suprotno onom što govori, snažno lobira za razmenu teritorija kao rešenju za Kosovo zbog čega je naljutio i nemačku kancelarku Angelu Merkel, objavio je albanski list "Pedesetpet" (55Pesedhjetepese) navodeći da je… »

Kina: Nema dokaza da je Huavej pretnja nacionalnu bezbednost SAD

Novi magazin 13.02.2019
Kina je danas saopštila da SAD i druge zemlje nisu predstavile nijedan ubedljiv dokaz da kineska telekomunikaciona kompanija Huavej ugrožava njihovu nacionalnu bezbednost. Portparolka ministarstva spoljnih poslova Kine Hua Čunjing rekla je da… »

Podnet zahtev za ekshumaciju tela Davida Dragičevića, ponovo će biti sahranjen u Austriji

Novi magazin 13.02.2019
Roditelji Davida Dragičevića, Davor Dragičević i Suzana Radanović, predali su danas putem advokata zvanični zahtev za ekshumaciju tela ubijenog sina. "Danas smo zvanično predali zahtev u opštini Banjaluka za ekshumaciju našeg, krvnički ubijenog… »

Bivša američka agentkinja optužena za špijunažu za račun Irana

Novi magazin 13.02.2019
Bivša agentkinja američke vojne kontraobaveštjne službe optužena je u SAD za špijunažu za račun Irana i odavanje podataka o bivšim kolegama, javili su danas američki tužioci. Monika Vit, 39, optužena je da je prebegla u Iran 2013. iz… »

Instagram obrisao profil koji je prikazivao teškoće gej muslimana u Indoneziji

Novi magazin 13.02.2019
Društvena mreža Instagram je uklonila profil na kojem su u formi stripa prikazivane teškoće gej muslimana u Indonezji, posle lavine gneva na internetu u toj najvećoj muslimanskoj zemlji po broju stanovnika. Ministarstvo za komunikacije Indonezije… »

Pokrenuta potraga za nestalom tinejdžerkom migrantkinjom kod Lezbosa

Novi magazin 13.02.2019
Grčke spasilačke služb pokrenule su potragu za tinejdžerkom razdvojenom od svojih roditelja kada je brod s migranitma naleteo na stene kod grčkog ostrva Lezbosa, saopštile su grčke vlasti. U potrazi učestvuju helikopter i dva broda obalske… »