Izvor: Pravda/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Obrt u Prištini! Haradinaj ipak ukida takse?! Niko od Albanaca nije očekivao ovakav potez

Pravda 13.02.2019
Tzv. kosovski premijer Ramuš Haradinaj spreman je da na dnevni red sednice vlade stavi pitanje suspenzije taksi na robu iz Srbije ako to neko od ministra predloži, javljaju prištinski mediji. Koha ditore prenosi izjavu savetnika Haradinaja Donjete… »

Stoltenberg poručio Haradinaju: Bez dozvole Kfora, KBS ne može na sever

Pravda 13.02.2019
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je Ramušu Haradinaju da NATO očekuje da se Kosovske bezbednosne snage pridržavaju važećeg dogovora po kom ne mogu ići na sever pokrajine bez saglasnosti komande KFOR. „Imamo Briselski sporazum iz… »

Vučić: Nema sile koja će me naterati da pričam sa liderima opozicije (video)

Pravda 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandra Vućić poručio je gostujući u emisiji "Novo jutro" na Televiziji Pink da će se nastaviti borba za bolju Srbiju, da je spreman da razgovara sa narodom, ali da nema sile koja će ga naterati na razgovor sa Jeremićem… »

Branko Ružić: Protesti su deža vi, građani koji šetaju biće opet iznevereni!

Pravda 13.02.2019
Ministar državne uprave i lokalne samouprave i član Glavnog odbora SPS-a Branko Ružić izjavio je u "Presingu" na TV N1 da postoji korelacija između protesta 1996/97 i protesta "Jedan od pet miliona" koji se trenutno održavaju u nekoliko desetina… »

Putin pisao Vučiću: Evo šta mu je poručio!

Pravda 13.02.2019
Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti. Putin je istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija… »

Miladin Ševarlić isključen iz Srpskog pokreta Dveri: Odbio da prihvati odluku o napuštanju sednica Narodne skupštine!

Pravda 13.02.2019
"S obzirom da prof. Ševarlić ne prihvata odluku Predsedništva Dveri da se napuštaju sve skupštine od republičkog do lokalnog nivoa do ispunjenja zahteva narodnih protesta protiv vlasti 1 od 5 miliona, i želi da učestvuje u radu Skupštine, dalje… »

Španski ambasador udario na Čanka! ''Vi izdajete uverenja o demokratičnosti?''

Pravda 13.02.2019
Ambasador Španije Migel Fuertes u pismu lideru Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadu Čanku negoduje zbog njegove ocene o demokratičnosti u Španiji i poziva ga da se s tom temom bolje upozna. Uputio ga je na najnoviju listu Fridom hausa, koji države… »

Evo šta će pisati u platformi Prištine o daljem dijalogu?

Pravda 13.02.2019
Platforma Kosova za završnu fazu dijaloga sa Srbijom još nije gotova, ali će navedeni dokument svakako sadržati odrednicu da "nije moguće narušavati sadašnji teritorijalni integritet Kosova - kažu nezvanično izvori iz diplomatskih krugova. Oni… »

Biserko podržala haradinaja: Vodi kampanju protiv promene granica, ubeđuje Srbe da sever KiM ne treba da bude pripojen Srbiji

Pravda 13.02.2019
Predsednica Helsinškog odbora u Srbiji Sonja Biserko i izvršna direktorka ove organizacije Izabela Kisić sastale su se u Prištini sa zločincem OVK i premijerom nepriznate države Kosovo Ramušem Haradinajem sa kojim su dogovorile strategiju kako da… »