Izvor: RINA arhiva vesti 13.02.2019

Akciju osnovaca iz Lučana podržao ministar kulture i pesnički divovi

RINA 13.02.2019
Lučani - Članovi novinarske sekcije Osnovne škole ,,Milan Blagojević” iz Lučana, sa profesorkom srpskog jezika, Monikom Ružić, i školskom bibliotekarkom, Jelenom Karić, pokrenuli su akciju ,,Sačuvajmo ćirilicu”. Oni su izradili plakate… »

Nova strategija uništiće medijsko srce Srbije, hiljadu novinara bez posla, zajedno zaustaviti sunovra

RINA 13.02.2019
Udruženje medija i medijskih radnika smatra da ponuđeni dokument Strategije razvoja sistema javnog informisanja u Republici Srbiji jeste ispod očekivane visine po svim važnim merilima kakva zaslužuje javnost ove države. Ona bi, po našoj oceni, bila… »

U Sjenici svi putevi zavejani

RINA 13.02.2019
Sjenica - U Sjenici od jutros duva jak vetar koji pravi visoke snežne nanose usled čega su putni pravci ili zavejani ili teško prohodni, rekao je za agenciju RINA šef službe za održavanje lokalnih puteva u Sjenici Adem Mujović. „Puteve čistimo u… »

FK ,,Mladost” spremna za prvo kolo Super lige Srbije

RINA 13.02.2019
Lučani - Povodom starta prolećnog dela sezone, FK ,,Mladost” u Super ligi Srbije. šef stručnog štaba plavo – belih Nenad Milovanović i kapiten Ivan Milošević danas su u razgovoru sa novinarima rezimirali stanje u klubu nakon priprema u… »

Pronađeno beživotno telo u automobilu, „slatka smrt” ili nešto drugo

RINA 13.02.2019
Prijepolje - U mestu Strugovi između Prijepolja i Brodareva jutros oko 6 sati pronađeno je beživotno telo osobe stare oko 50 godina, saznaje agencija RINA. Osoba je bila prekrivena ćebetom na zadnjem sedištu automobila, a preme nezvaničnim… »

Šest životno ugroženih zbog virusa gripa u Užicu

RINA 13.02.2019
Užice – U zdravstvenom centru Užice trenutno je hospitalizovano 54 pacijenta, šest pacijenata je na intenzivnoj nezi i životno su ugroženi”, rekla je za agenciju RINA Danijela Vasiljević, PR užičke bolnice.… »

Haos u prijepoljskom parlamentu, isključeni Gačević i Šantić

RINA 13.02.2019
Prijepolje / RINA/– Nakon verbalnog sukoba člana Opštinskog veća Milana Gačevića i odbornika SDP Izudina Šantića prekinuto je skupštinsko zasedanje Sa skupštinskog zasedanja udaljeni su Gačević i Šantić. Određena je pauza od 15 minuta… »

U Gornjem Milanovcu prete odbornicima nabijanjem na kolac

RINA 13.02.2019
Gornji Milanovac (RINA) – Preko društvenih mreža u Gornjem Milanovcu upućene su pretnje, nabijanjem na kolac, odbornicima SNS u lokalnom parlamentu. OO SNS Gornji Milanovac oglasio se saopštenjem u kojem oštro osuđuje direktan poziv na linč… »