Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 13.02.2019

Ahmeti poziva na povlačenje takse

RTS 13.02.2019
Kopredsedavajući kosovskog pregovaračkog tima, Špend Ahmeti, pozvao je političke lidere u Prištini da se dogovore o uklanjanju takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Ahmeti je nakon sastanka sa Hašimom Tačijem, Kadri… »

Stoltenberg: Na sever Kosova KSB samo uz odobrenje

RTS 13.02.2019
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je Briselskim sporazumom iz 2013. godine o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine regulisano da Kosovske snage bezbednosti ne mogu ulaziti na teritoriju severnog Kosova bez odobrenja… »

"Važno ukidanje taksi, ali Haradinaju se ne može verovati"

RTS 13.02.2019
Premijerka Ana Brnabić kaže da se nada da će takse Prištine na srpsku robu biti brzo ukinute. Ističe da Ramuš Haradinaj nijednim gestom do sada nije dao razlog da mu se veruje i da će ispuniti ono što obeća. Brnabićeva je to rekla… »

Putin čestitao Dan državnosti Srbije

RTS 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina. U pismu Putin čestita predstojeći Vučiću Dan državnosti Srbije naglašavajući da Rusija visoko… »

Ševarlić nije više u poslaničkom klubu Dveri

RTS 13.02.2019
Miladin Ševarlić obavestio je novinare da je posle razgovora sa šefom i zamenikom šefa poslaničke grupe Dveri odlučio da svoje delovanje nastavi kao samostalni poslanik. Ševarlić je do sada kao nestranačka ličnost bio u poslaničkom klubu Dveri… »

Vučić: Plate i penzije više ne rastu po partijskom dogovoru

RTS 13.02.2019
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija više ne povećava plate i penzije na osnovu partijskog dogovora, već na osnovu dobrih ekonomskih rezultata. Predsednik Srbije najavio je da će ove godine biti još jedno povećanje minimalne cene… »

Parlament završio raspravu o amandmanima, deo opozicije bojkotovao rad

RTS 13.02.2019
Poslanici Skupštine Srbije završili su raspravu o amandmanima na predložene zakone među kojima su oni koji se odnose na obrazovanje i kulturu, kao i na oružje i municiju. Stranke Saveza za Srbiju i pojedini poslanici i danas su bojkotovali rad… »

Dačić: Srbija ojačala poziciju na međunarodnoj sceni

RTS 13.02.2019
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da su očuvanje i zaštita teritorijalnog integriteta, evropske integracije i unapređenje saradnje sa državama širom sveta glavni spoljnopolitički ciljevi Srbije i istakao da je Srbija ojačala svoju… »

Ljimaj: Tim završio nacrt platforme za dijalog s Kosovom

RTS 13.02.2019
Prištinski tim za dijaloga sa Beogradom završio je nacrt platforme za nastavak tog procesa i dostaviće ga danas predstavnicima institucija, a i potom i parlamentu, najavio je kopredsednik tog tima i zamenik premijera Fatmir Ljimaj, prenela je "Koha"… »

Vremenska prognoza - 14. februar

RTS 13.02.2019
Tokom dana hladno i oblačno i uglavnom suvo vreme. Kiša, sneg i susnežica očekuju se uveče i noću. Temperatura od 4 stepena do 9 stepeni. Za vikend toplije. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave (izvor: RHMZ)… »