Izvor: RTS/Zabava arhiva vesti 13.02.2019

Miloš Teodosić i Jelisaveta Orašanin postali roditelji

RTS 13.02.2019
Sportsko-glumački par, košarkaš Miloš Teodosić i glumica Jelisaveta Orašanin, dobili su ćerku kojoj će dati ime Petra. Devojčica je na svet došla u Los Anđelesu, gde joj je tata igrao za „Kliperse“. Vest o prinovi potvrdila je sestra… »

Tijana Bogićević u Kombank dvorani

RTS 13.02.2019
Pop pevačica Tijana Bogićević održaće 12. aprila veliki solistički koncert u beogradskoj Kombank dvorani. Prvi put će publika u Beogradu uživo čuti pesme sa Tijaninog aktuelnog albuma Čudo, sa koga su se izdvojili hitovi Hajde onda ništa… »

Umesto kadionice, otac Mladen u ruci drži gitaru

RTS 13.02.2019
Od pre nekoliko meseci za građane Svrljiga dolazak u crkvu je poseban doživljaj. Posle nedeljne liturgije i za prazike, vernici mogu da uživaju u duhovnoj muzici, ali na jedan drugačiji način. Nedeljno jutro ispred hrama posvećeog svetom caru… »

Umetnik uklonio kukaste krstove sa svojih slika

RTS 13.02.2019
Ulične portrete Simon Vej, francuske advokatice i političarke koja je preživela Aušvic, koji su naruženi grafitima svastika, obnovio je umetnik koji ih je naslikao na poštanskim sandučićima u Parizu. Njene slike su pronađene oštećene u blizini… »

Afrički crni leopard snimljen prvi put posle 110 godina

RTS 13.02.2019
Vil Burar-Lukas postigao je nešto što nijedan fotograf nije u proteklih 110 godina. Snimio je afričkog crnog leoparda u divljini Kenije. Višemesečno strpljenje, pažljivo postavljanje kamera i velika istrajnost isplatili su se kada je Vil 11… »

Premijera filma „Mala gospođica Dulitl“

RTS 13.02.2019
Ekranizovana je poznata knjiga "Liliane Susewind", autorke Tanje Števnerje. Dečiji film „Mala gospođica Dulitl" režirao je Joakim Mazanek. Premijerno prikazivanje filma je 16. februara u bioskopu „Sinepleks“ u Delta sitiju, najavio je… »

Eros Ramacoti 24. septembra u Štark areni

RTS 13.02.2019
Slavni italijanski pop pevač Eros Ramacoti nastupiće u Beogradu 24. septembra u okviru svetske turneje koja počinje 17. februara, najavila je Sara Đigante, predstavnica organizatora koncerta "Charm Music Serbia". Ramacoti je objavio album Vita Ce N'e… »

U tem Somboru... Nikola Jokić dobio mural

RTS 13.02.2019
Srpski košarkaš osvanuo je na muralu izrađenom na zidu osnovne škole koju je pohađao. Mural nosi i poruku: „Ne plašite se da teško padnete“. Zvezda „Denver nagetsa“ Nikola Jokić išao je u somborsku Osnovnu školu „Dositej Obradović“… »

Avril Lavinj i Niki Minaž pevaju o plavušama

RTS 13.02.2019
Godinama je Niki Minaž bila obožavateljka koleginice Avril Lavinj. Zbog toga nikoga nije iznenadila njihova želja da sarađuju. Ipak, duet "Dumb Blonde", za veći deo publike jeste neočekivan. Pesma Dumb Blonde će se naći na šestom studijskom… »

Baka sa četiri razreda škole najvredniji čitalac biblioteke u Peckoj

RTS 13.02.2019
Rada Đokić nije imala uslova da se školuje kao dete, završila je samo četiri razreda osnovne škole i uprkos svim obavezama koje ima na selu, svoje slobodno vreme provodi čitajući knjige. „Knjige čitam od malih nogu, od kada sam pošla u školu… »