Izvor: RTV/Balkan arhiva vesti 13.02.2019

Osuđen zbog pokliča "Tuđman je zločinac", uprkos zabrani ponovio "delo"

RTV 13.02.2019
ZAGREB - Aktivista Zoran Erceg, koji je danas uslovno osuđen na 15 dana zatvora zbog toga što je na ceremoniji otkrivanja spomenika Franji Tuđamanu uzvikivao da je on ratni zločinac, ponovo je danas otišao do spomenika uprkos sudskoj zabrani nakon… »

Dnevnik Ane Frank izbačen iz lektire u Hrvatskoj

RTV 13.02.2019
ZAGREB - U Hrvatskoj je objavljen novi spisak školske lektire, a posebno negodovanje izazvalo je izbacivanje "Dnevnika Ane Frank" zbog čega je pokrenuta peticija za njeno vraćanje. Deca, naime, više neće morati da čitaju "Lovca u žitu"… »

Makedonija: U nesreći 14 mrtvih, proglašena dvodnevna žalost

RTV 13.02.2019
SKOPLJE - Makedonska vlada proglasila je dvodnevnu žalost zbog teške saobraćajne nesreće na putu Skoplje-Tetovo u kojoj je poginulo 14 osoba. Nesreća se dogodila u sredu oko 17 sati kada je autobus kompanije "Durmo turs" prešao preko zaštitne… »

Gruevski: Albanac Džaferi će na kratko biti predsednik Makedonije

RTV 13.02.2019
BUDIMPEŠTA - Nikola Gruevski, bivši makedonski premijer koji je dobio azil u Mađarskoj kaže da će, zbog izbornog tajminga, aktuelni predsednik parlamenta, Albanac Taljat Džaferi na kratko biti predsednik Makedonije. Gruevski nije isključio… »

Dodik: Savet ministara u narednih mesec dana

RTV 13.02.2019
SARAJEVO/BANJALUKA - Predsedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da očekuje da novi saziv Saveta ministara bude formiran u narednih mesec dana. Govoreći o današnjem sastanku delegacija SDA i HDZ-a, Dodik je za RTRS rekao da su… »

U Republici Srpskoj zabranjen uvoz mandarina iz Turske zbog pesticida

RTV 13.02.2019
BANJALUKA - Fitosanitarna inspekcija Republike Srpske zabranila je uvoz 10.400 kilograma mandarina poreklom iz Turske zbog povećanog sadržaja pesticida. Kako je navedeno, zabrana je doneta tokom redovnog pregleda pošiljke hrane pri uvozu, prenosi RTRS… »