Izvor: RTV/Svet arhiva vesti 13.02.2019

Iran: Najmanje 20 žrtava samoubilačkog napada

RTV 13.02.2019
TEHERAN - Ministar inostranih poslova Irana Mohamed Džavad Zarif povezao je današnji samoubilački bombaški napad na elitnu iransku Revolucionarne gardu u zemlji sa sastankom o Bliskom istoku, koji SAD organizuju u Varšavi. Zarif je danas objavio na… »

Beč: Nasred ulice ubio bivšu devojku Srpkinju, pa sebe

RTV 13.02.2019
BEČ - Državljanin Bosne i Hercegovine ubio je sinoć u Beču, nasred ulice, bivšu devojku koja je inače srpskog porekla. Ovo je već osmo ubistvo žena u ovoj godini u Austriji. Prema policiji, motiv zločina je ljubomora, pošto se par rastao i žena… »

Generalni štrajk paralisao Belgiju

RTV 13.02.2019
BRISEL - Zbog generalnog štrajka zaposlenih koji traže veće plate u Belgiji je danas paralisan vazdušni, pomorski i železnički saobraćaj, a zatvoreno je i više stotina fabrika. Sindikati protestuju protiv limitiranja povećanja plata u vreme… »

Lavrov upozorio Pompea protiv upotrebe sile u Venecueli

RTV 13.02.2019
MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov upozorio je američkog državnog sekretara da je Rusija protiv svake upotrebe sile u Venecueli, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Lavrov je Pompeu u telefonskom razgovoru rekao da je… »

Meksiko:Pronađene tajne grobnice sa telima 69 osoba

RTV 13.02.2019
MEKSIKO SITI - Vlasti zapadne meksičke države Kolima saopštile su da su u tajnim grobovima pronađena tela još 50 osoba, nedelju dana nakon što je u istoj oblasti pronađeno 19 tela. Kancelarija tužilaštva Kolime navela je da su tela pronađena na… »

Mej: Nema odlaganja Bregzita, 29. marta napuštamo EU

RTV 13.02.2019
LONDON - Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da njena vlada nije promenila svoj stav i da ne želi da odloži datum Bregzita 29. mart kada bi Velika Britanija trebalo da napusti EU. "Veoma je jasno da je pozicija vlade, od kada smo pokrenuli… »

Minhenska bezbednosna konferencija o Kini kao najnovijem igraču na Balkanu

RTV 13.02.2019
MINHEN - Kina je najnoviji igrač u regionalnoj igri moći na Balkanu, a njene aktivnosti bude sumnju u EU da bi Peking mogao da iskoristi svoju ekonomsku snagu zarad političke dobiti, navodi se u izveštaju Minhenske bezbednosne konferencije za ovu… »

Tirana: Uhapšen građanin Kosova pod sumnjom da je terorista

RTV 13.02.2019
TIRANA - U Albaniji je uhapšen F.D. (32) građanin Kosova zbog sumnje da se borio na strani terorističkih grupa, saopštila je danas albanska policija. On je uhapšen na osnovu poternice koju je za njim izdala Kosovska policija, u luci Valona sa lažnim… »