Izvor: RTV/Vojvodina arhiva vesti 13.02.2019

Whitechapel, Soilwork, Booze and Glory i Das Ich stižu na Exit

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Pored već najavljenih Phila Anselma koji će na glavnoj bini uz svoj novi bend The Illegals izvesti set koji se sastoji od pesama Pantere, kao i operske metal dive Tarje Turunen koja stiže na Addiko Fusion binu, na EXIT i Explosive binu… »

Pokrajinski parlament o budžetskim ulaganjima i naučno-istraživačkom centru, opozicija bojkotuje

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Skupština Vojvodine danas razmatra više tačaka dnevnog reda koje se odnose na budžetska ulaganja u zdravstvo i osnivanje naučno-istraživačkog centra, a poslanici opozicije, izuzev SRS, bojkotuju sednicu. "Uložićemo milijardu dinara ove… »

Kabasti otpad put do deponije

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Smeće po gradu je ono na šta se naši sugrađani često žale, ali uzrok toga smo upravo mi. Zbog toga JKP “Čistoća” apeluje na Novosađane da kućno smeće i sav otpad odlažu isključivo u kontejnere i na taj način pomognu u… »

Humanitarno trčanje za porodicu Dudaš iz Zrenjanina, svako može da otkupi kilometar trke

RTV 13.02.2019
ZRENJANIN - Humanitarno trčanje pod nazivom "Korakom do kuće od srca" za porodicu Dudaš iz Zrenjanina održaće se 24. februara. Cilj ove akcije je kupovina kuće porodici Dudaš i trajno rešavanje njihovog stambenog pitanja. Humanitarno trčanje… »

Monografija "Biografija i ekologija loze i vinove loze"

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Povodom predstojećeg Dana svetog Trifuna, zaštitnika vinogradara i vina, u svečanoj Sali izdavačke kuće „Prometej" biće održani Dani vina. U okviru programa ove evetkovine, predstvaljena je i monografija "Biografija i ekologija loze i… »

Karavan kulture govora stigao u Novi Sad

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Karavan kulture govora, koji se realizuje u okviru kampanje „Negujmo srpski jezik", stigao je u Novi Sad. Edukativnu tribinu održali su u punoj sali Kulturne stanice Eđšeg, a najveću pažnju privukao je govor promotera projekta francuskog… »

Počeli radovi na Klisanskom putu, zatvorena jedna traka

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Radovi na Klisanskom putu počeli su juče, i obuhvataju popravku i uređenje bankina. Deo kolovoza, gde se rade popravke biće zatvoren, te će saobraćaj biti usporen, uz naizmenično propuštanje vozila u oba smera. Oštećene bankine… »

Pozorišna predstava "Til Ojlenšpigel" na Dan zaljubljenih

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - U Novosadskom sutra, na Dan zaljubljenih biće premijerno odigrana predstava "Til Ojlenšpigel" u režiji Tare Manić. Pozorišnim jezikom drama preispituje granice između laži i istine. "Da li se istina sakriva u lažima, početna je ideja… »

Potrebni davaoci sa negativnim RH faktorom

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Institut za transfuziju krvi Srbije, pozvao je građane da se priključe akciji dobrovoljnog davanja krvi narednih dana. Iz Vojvođanskog zavoda, navode da za sada postoje dovoljne zalihe dragocene tečnosti, ali podsećaju na to da su novi… »

AP Vojvodina dodeljuje 130 miliona dinara za poljoprivredu

RTV 13.02.2019
NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu kroz konkurse za poljočuvarske službe, odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta i uklanjanje divljih deponija sa njiva ponudio je podsticaje u ukupnom iznosu od 130 miliona dinara. Bespovratna… »