Izvor: Sandžak press arhiva vesti 13.02.2019

Neprohodni seoski putevi u Sjenici

Sandžak press 13.02.2019
Snijeg koji je tokom noći padao na području Sjenice zavejao je većinu puteva ka ovdašnjim selima, a jaki udari vjetra otežavaju rad mašina za njihovo održavanje. Direktor preduzeća “Sjenica” zaduženog za zimsko održavanje puteva Rasim Jahić… »

Sandžak: Pronađeno beživotno tijelo u automobilu

Sandžak press 13.02.2019
Prijepolje – U mjestu Strugovi između Prijepolja i Brodareva jutros oko 6 sati pronađeno je beživotno tijelo osobe stare oko 50 godina, saznaje agencija RINA. Osoba je bila prekrivena ćebetom na zadnjem sjedištu automobila, a prema nezvaničnim… »

Muftija Dudić uručio stipendije

Sandžak press 13.02.2019
Predsjednik Mešihata IZ-e u Srbiji muftija dr. Mevlud ef. Dudić, 13.02.2019. godine, uručio je stipendije studentima i učenicima, koje su obezbijeđene posredstvom Fondacije „Selamet“ koja djeluje u okviru Islamske zajednice Bošnjaka u Holandiji… »

EU / Austrija u šoku: Bosanac na ulici ubio svoju djevojku iz Srbije, a onda pucao u sebe

Sandžak press 13.02.2019
Austrija je u šoku nakon osmog ubistva žena u ovoj godini. U bečkom Meidlingu kasno u utorak uveče, 53-godišnji Bosanac ubio je svoju bivšu partnerku, 48-godišnju Srbijanku, potom sebi pucao u glavu. I počinilac i njegova žrtva prebačeni su u… »

VIDEO: Pazarac Međedović na treningu sa Đokovićem

Sandžak press 13.02.2019
VIDEO: Pazarac Medjedović na treningu sa Đokovićem Gepostet von Sandzak haber am Dienstag, 12. Februar 2019… »

Divna vijest. Postali smo bogatiji za jednu sestru muslimanku: Tijana Gardić iz Užica primila islam

Sandžak press 13.02.2019
Divna vijest. Postali smo bogatiji za jednu sestru muslimanku: Tijana Gardić iz Užica primila islam. Medžlis IZ Brodarevo „…i duše i Onoga koji je stvori, pa joj put dobra i put zla shvatljivim učini, uspjeće samo onaj ko je očisti, a biće… »

Sedmogodišnja djevojčica iz Engleske postala hafiza za dvije godine

Sandžak press 13.02.2019
Marija iz Lutona u Engleskoj je položila hifz Kur’ana. Počela je da uči Kur’an napamet sa pet godina kada je naučila suru Ja-Sin. To je napravila zbog izazova za jednu humanitarnu akciju za Siriju. Ubrzo nakon toga je u mektebu naučila napamet… »

Upoznajte Veronique Cools ‘koja je zaslužna’ da preko 1.000 osoba pređe na islam u Belgiji

Sandžak press 13.02.2019
Veronique Cools, dvadesetpetogodišnja Belgijanka koja je prihvatila islam, u proteklih osam godina pomogla je također da više od 1.000 osoba nađe svoj smiraj i pravi put u islamu. Cools, koja je prihvatila islam veoma rano pod utjecajem prijatelja… »

Rožaje – Pojavio se veliki otvor u zemlji (Foto)

Sandžak press 13.02.2019
Na uzvišenju “Vukoser”, u neposrednoj blizini Glavnog gradskog rezervora za vodu, 10. februara 2019. godine, došlo je do propadanja tla i stvaranja ogromne jame, prečnika desetak metara i dubine oko dvadeset metara, javlja radio Rožaje… »

Jordanski Bosanci: Kratka historija zanemarene manjine

Sandžak press 13.02.2019
Bivša jordanska senatorica govori da su Bushnaqi održali porodično naslijeđe u životu tokom potpune integracije u raznoliko društvo. Amman – Slika čuvenog Starog mosta u Mostaru povrh je polica iznad Nadije Bushnaq, bivše senatorice i društvene… »