Izvor: SEEbiz arhiva vesti 13.02.2019

Vinci: Naš cilj je 15 miliona putnika godišnje na beogradskom Aerodromu Nikola Tesla

SEEbiz 13.02.2019
BEOGRAD - Cilj koncesionara beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" je 15 miliona putnika godišnje, rekao je za današnje "Večernje novosti" generalni direktor Vinci Concessions i predsednik koncesiona, kompanije Vinci Airports Nicolas Notebaert. Francuska… »

Vinci: Beogradski aerodrom je ključni igrač u živoj i snažnoj mreži aerodroma

SEEbiz 13.02.2019
BEOGRAD – Generalni direktor „Vinci koncesije“ i predsednik kompanije Vinci Nikola Notbar poručio je danas, povodom svečanog preuzimanja upravljanja beogradskog aerodroma Nikola Tesla, da Srbija ima toliko toga da ponudi, a Vinci će učiniti sve… »

Ljajić: Neophodna konsolidacija Mercatora i Agrokora

SEEbiz 13.02.2019
BEOGRAD - Neophodno je da se i trgovinski lanac Mercator i koncern Agrokor, u okviru kojeg posluje, konsoliduju, rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić. On je izjavio da maloprodaje u Srbiji zahteva modernizaciju i konsolidaciju. "To je veoma važno s… »

Vučić: Nema sile koja će me naterati da pričam sa liderima opozicije

SEEbiz 13.02.2019
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga ne zanima da razgovara sa liderima opozicije, dok je za dijalog sa građanima uvek otvoren. U intervjuu za televiziju Pink, Vučić je rekao da su mnogi želeli da razgovaraju sa njim… »

Lavrov upozorava SAD da ne "primjenjuje silu" u Venezueli

SEEbiz 13.02.2019
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upozorio je u utorak američkog kolegu Mikea Pompea da Sjedinjene Države ne "primjenjuju silu" u Venezueli, istaknula je Moskva pošto je Washington spomenuo mogućnost vojne intervencije. U… »

Slika hrvatskog turizma: Čak 59% noćenja ostvari se u srpnju i kolovozu

SEEbiz 13.02.2019
ANALIZA - S posljednje objavljenim podacima iz turizma za prosinac prošle godine postali su poznati podaci na razini cijele 2018. čime je potvrđena još jedna odlična turistička godina. Naime, prema posljednjim podacima DZS-a u prosincu je ostvareno… »

Lufthansa tužila putnika jer je propustio let

SEEbiz 13.02.2019
FRANKFURT - Lufthansa je tužila putnika koji se nije pojavio na letu za posljednju dionicu svog putovanja koje je rezervirao i platio. Kako javlja CNN, radi se o praksi koju koriste neki putnici kako bi kartu platili jeftinije. Putnici koji presjedaju na… »

Dolar stabilan, u fokusu američko-kineski trgovinski pregovori

SEEbiz 13.02.2019
LONDON - Tečaj dolara u srijedu je na međunarodnim tržištima ostao gotovo nepromijenjen prema drugim najznačajnijim svjetskim valutama, pri čemu su investitori bili skloniji riziku zbog optimizma u vezi nastavka pregovora između Kine i SAD-a… »

Državni dug SAD-a na novom rekordu

SEEbiz 13.02.2019
WASHINGTON – Državni dug Sjedinjenih Američkih Država prešao je novu granicu dostigavši prvi put više od 22 hiljade milijardi dolara. Dnevni izveštaj Ministarstva finansija, objavljen u utorak, pokazuje da je ukupan javni dug „težak“ 22,01… »

Sve je više Amerikanaca zabrinuto zbog klimatskih promjena

SEEbiz 13.02.2019
NEW YORK - Broj Amerikanaca zabrinutih zbog klimatskih promjena udvostručio se u posljednjih pet godina, pokazalo je istraživanje objavljeno u utorak. U studiji koju su provela sveučilišta Yale i George Mason, 29 posto ispitanih kazalo je da je "jako… »