Izvor: Slobodna Evropa/Svet arhiva vesti 13.02.2019

Da li su ruski trolovi pomogli širenju epidemije ospica?

Slobodna Evropa 13.02.2019
Da li su ruski trolovi pomogli širenju epidemije ospica? Naučnici počinju postavljati pitanja o tome da li je epidemiju ospica u Evropi pojačalo djelovanje ruskih trolova koji su se infiltrirali u anti-vakcinacijske grupe na internetu kako bi širili… »

Istok Ukrajine: 'Izgubljen momentum' i približavanje liniji kontakta

Slobodna Evropa 13.02.2019
Visoki zvaničnik Ujedinjenih nacija (UN) konstatovao je na zasjedanju Savjeta bezbjednosti UN-a da su mirovni pregovori za Ukrajinu i implementacija sporazuma iz Minska iz februara 2015. godine, kako je naveo, "izgubili momentum" i da niti jedna od dvije… »

Kazahstanski protesti sve jači nakon smrti pet devojčica

Slobodna Evropa 13.02.2019
Kazahstan se još uvek miri sa tragedijom koja se dogodila 4. februara, kada je petoro dece, iz iste porodice, poginulo dok su njihovi roditelji odrađivali noćnu smenu, piše Radio Slobodna Evropa. Pet sestara, od jedne do trinaest godina, spavale su… »

San o Evropi i noćna mora populizma

Slobodna Evropa 13.02.2019
Izbori za Evropski parlament u maju mogli bi donijeti snažan rast populista i krajnjih desničara i jačanje njihovog uticaja na politiku Evropske unije, no što je to što ih veže i čini primamljivim rješenjem za mnoge, šta je omogućilo njihov rast… »