Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 13.02.2019

„Tri sunca“ na severu Rusije (video)

Sputnik 13.02.2019
Jutros je na nebu iznad Jamalo-Neneckog autonomnog okruga bilo moguće da se posmatraju „tri sunca“ ili halo. Optička pojava „tri sunca“ na severu Rusije objavljena je na društvenim mrežama. Ovo je česta pojava za ovaj region, izjavio je za… »

Hoće li susret moćnih u Ankari sprečiti mračni scenario u Avganistanu

Sputnik 13.02.2019
Prirodan tok zbivanja u Avganistanu vodi ka direktnoj saradnji velikih sila u rešavanju ovog pitanja, ocenjuje za Sputnjik vojni analitičar Aleksandar Radić. Moskva i Vašington po svoj prilici pokušavaju da iznađu zajedničko rešenje za krizu u… »

Bošnjaci izazivaju najveću krizu u BiH iz koje se ne vidi izlaz

Sputnik 13.02.2019
Rezolucija o vojnoj neutralnosti Republike Srpske uticala je i na srpske ministre u bosanskohercegovačkom Savetu ministara da četvrti put zaredom glasaju protiv stavljanja na dnevni red Predloga godišnjeg nacionalnog programa BiH, kaže politički… »

Gasna Princeza otima Krim od Rusije

Sputnik 13.02.2019
Nekadašnja ukrajinska premijerka Julija Timošenko obećala je da će u slučaju pobede na predsedničkim izborima vratiti Krim u sastav Ukrajine i naplatiti od Rusije gubitke koje je njena zemlja pretrpela zbog otcepljenja tog poluostrva. Prema… »

Priština popušta Americi, jer u suprotnom...

Sputnik 13.02.2019
Uz oštro pismo Vašingtona Prištini tamošnjim vlastima je očigledno predočeno da bi za njih dalje inaćenje sa najznačajnijim sponzorom takozvane kosovske nezavisnosti moglo da ima nesagledive posledice po budućnost. Otuda i potpuni obrt u… »

Odgovor ruskih stručnjaka Poljacima: Samo lud čovek može da ratuje protiv nuklearne zemlje

Sputnik 13.02.2019
Poljski vojni eksperti tvrde da je Varšava „sahranila“ nade Rusije za kontrolisanje morskih transportnih puteva u Baltičkom moru, nakon što se u poljskoj mornarici pojavila divizija obalske odbrane, naoružane protivbrodskim raketama NSM. Poljski… »